Lyt til artiklen:

1. oktober må hunden igen løbe frit på stranden

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Abonnementsartikel

I modsætning til sommerhalvåret hvor hunden skal være i snor på stranden, markerer vinterhalvåret fra 1. oktober og frem til sidste dag i marts, at hunden igen kan løbe frit på sandet ud til landets kyster.

I den forbindelse understreger familiedyrchef i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, at det er vigtigt at have fuld kontrol over sin hund.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Stranden er et populært sted at give sin hund nye oplevelser og masser af motion. Det er dog vigtigt at have fuld kontrol over hunden, da en løs og ukontrolleret hund stresser de vilde dyr langs kysten og kan også skræmme andre strandgæster, siger han.

Derfor er det altid vigtigt, at hunden er trænet til at komme, når den får signal på at komme på plads, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

Tjek den lokale skiltning

Dog skal hundeejere være opmærksomme på, at der stadig er kyster efter 1. oktober, hvor reglen om at hunde må løbe frit ikke gælder.

Af den grund er det en god idé at holde øje med den lokale skiltning omkring løse hunde på den lokale strand.

Gode råd til vandhunden

Se også:

Gode råd til vandhunden

Dyrenes Beskyttelse gør desuden opmærksom på, at Naturstyrelsen har mere end 250 etablerede hundeskove rundt omkring Danmark, hvor hunde altid må løbe uden snor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De specifikke regler for skovene er dog fastsat af grundejeren. Tjek derfor altid den lokale skiltning, inden hundesnoren bliver taget af.

Det er muligt at få en samlet oversigt over landets hundeskove i appen "Hundeskove", oplyser Dyrenes Beskyttelse.