Lyt til artiklen:

Postnord tester drone til levering for første gang

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Abonnementsartikel

Postnord er i fuld gang med at undersøge, hvordan nye teknologier kan være med til at gøre hverdagen lettere og samtidig bidrage til en grønnere fremtid.

Som led i det har virksomheden for første gang gennemført en test af pakkelevering med drone.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dronen, som Postnord gennemførte den første test med, kan fragte mindre pakker og flyve cirka 100 kilometer i timen. Under forsøget tilbagelagde dronen mere end 50 kilometer, oplyser Postnord.

rich-media-2
Foto: Postnord.

Postnord var blandt de første i verden til at satse på et netværk af selvbetjente pakkebokse, og i dag tester virksomheden stadig selvkørende pakkebiler og pakkebokse, fortæller Vice President Parcel hos Postnord Danmark, Stine Sander.

- Med test af droner tager vi endnu et kig ind i fremtidens pakkelevering for at blive klogere på, hvilke muligheder der på sigt kan sikre en nem, effektiv og bæredygtig nethandel for alle.

Ved hjælp af robotter

I dag er en meget stor del af Postnords brev- og pakkehåndtering automatiseret ved hjælp af robotter, der både sorterer, fotograferer og scanner de mange millioner forsendelser, som Postnord håndterer hvert år.

Samtidig bliver stadig flere dieseldrevne pakkebiler erstattet af elbiler - noget, der for bare 20 år siden virkede fjernt, men som i dag er en helt naturlig og integreret del af Postnord forretning, lyder det fra virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At afsøge mulighederne for dronelevering er spændende, der er fortsat en del forhindringer på området, der begrænset brugen af teknologien i dag, siger Stine Sander og fortsætter:

- Men hvem ved, hvordan det ser ud i fremtiden? Vi finder i hvert fald aldrig ud af det, hvis vi ikke gør os erfaringer med ny teknologi.

Ikke muligt endnu

Testen begyndte ved Postnords terminal i Køge og sluttede ved en privat bolig i Slagelse - og der er i første gang tale om et forsøg, da det i praksis hverken teknologisk eller lovgivningsmæssigt kan lade sig gøre at udføre pakkeleveringer fra luften i stor skala endnu.

Det betyder også, at der var en del af ruten, hvor dronen ikke måtte flyve.

Testflyvningen skal bidrage til yderligere erfaring og viden om de muligheder og begrænsninger droneflyvning har - både i dag og på den lange bane.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er derfor endnu ikke konkrete planer om, at implementere dronelevering som en del af Postnords netværk af leveringer.