Lyt til artiklen:

Nu kommer verdens første "vintersav" på batteri

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Professionelle skovarbejdere og arborister stiller store krav til både maskinpark og udstyr.

Derfor opdaterer Husqvarna nu sit sortiment med flere produkter til professionelle.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skriver Husqvarna i en pressemeddelelse.

Blandt nyhederne er, hvad producenten selv benævner som verdens første batteridrevne motorsav - med opvarmet håndtag, nye benzinsave med forbedret kapacitet i koldt vejr og en helt ny serie af klatreudstyr skabt særligt til arborister.

Opvarmede håndtag

Det er modellerne Husqvarna T540i XP G og 540i XP, som er de første batteridrevne motorsave med opvarmede håndtag. En egenskab, der tidligere var forbeholdt benzindrevne motorsave.

Begge maskiner er opdaterede versioner af tidligere motorsave, og til trods for den lette vægt skærer de ubesværet tykke grene og stammer og klarer også mindre skovarbejde.

rich-media-2
T540i XP Mark III - benzin. Pressefoto.

Benzin-save til skovbrug

Med to nye benzindrevne motorsave henvender Husqvarna sig til de professionelle skovarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

540 XP Mark III er en helt ny benzinmotorsav med en kraftig motor skabt til personer, der foretrækker save med baghåndtag. Det er en letvægtsmaskine, som er beregnet til fældning af mindre træer, og når der skal tyndes ud i skoven.

T540 XP Mark III er med tophåndtag, og den er designet med fokus på manøvredygtighed. Takket være en helt ny, kraftig motor har saven en stor skærekapacitet, og den nye motor betyder også, at maskinen er endnu mere pålidelig i koldt vejr, end tidligere udgaver.

Begge motorsave er desuden udstyret med en forenklet startteknologi, som sikrer, at motoren starter med mindre kraft end tidligere versioner.

rich-media-4
Husqvarnas nye serie af klatreudstyr er udviklet specielt til arborister. Pressefoto.

Klatreudstyr til arborister

En arborist arbejder ofte i højden, hvilket stiller store krav til udstyret. Husqvarnas nye serie af klatreudstyr er derfor udviklet specielt til arborister i samarbejde med østrigske Teufelberger, der er blandt verdens førende på området.

Udstyret omfatter blandt andet klatresele, der nemt kan tilpasses til forskellige opgaver, klatrereb der er godkendt i henhold til både CE- og ANSI-standarder samt rygsæk til at opbevare, organisere og beskytte klatreudstyret