Lyt til artiklen:

Miljøvenlige kraftkarle

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Den finske producent Avant Tecno præsenterede tidligere på året to nye minilæssere, og de er nu klar til levering her i Danmark.

Avant Danmark har nemlig i denne uge fået modellerne Avant 645i og 650i i sortimentet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De nye minilæssere er specielt udviklet til at overholde de nye Stage V miljøkrav, men derudover har maskinerne endnu større kapacitet end før.

Den helt store stjerne er den nyudviklede firecylindrede V1505-CR-TE5 Stage V motor fra den japanske producent Kubota. Den lille vandkølede motor yder 44 hk, og redskabshydraulikken på 75 liter i minuttet er ifølge importøren førende i klassen.

rich-media-2
Begge de nye modeller kan nu bruge hele Avants redskabssortiment på mere end 270 redskaber. Pressefoto.

Forventer succes

Avant Danmark forventer at de to nye modeller bliver en stor succes af flere årsager.

- Det er jo to modeller med lav egenvægt, som derfor let kan tages med rundt på en maskintrailer til forskellige destinationer. Det er et stort behov for mange af vores kunder. Den enorme redskabshydraulik gør, at de to nye modeller nu kan køre med redskaber, som før i tiden var forbeholdt de større modeller i 700-serien og 800-serien, siger indehaver og direktør af Avant Danmark, Jørgen Jensen.

De to nye modeller er et par centimeter længere end resten af Avant 600-serien, og det giver også en anelse højere løftekapacitetpå 1.200 kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Egenvægten er på henholdsvis 1.620 kg og 1.630 kg, hvilket gør, at maskinen nemt kommer med rundt, og den ikke er for tung på blødt underlag.

Den store forskel på de to modeller ligger i at 645i er født med ét gear, hvor 650i kommer med to gear. Det giver en tophastighed for Avant 645i på 12 km/t, hvor Avant 650i derimod kan køre hele 23 km/t.

Ellers kan de to modeller det samme.

- I bund og grund er de to nye modeller helt perfekte til de kunder, der gerne vil have mulighed for at benytte hele vores redskabssortiment på mere end 270 redskaber, men uden at maskinen bliver for stor. Vi har allerede mange interesserede, så de første af de nye modeller kommer uden tvivl snart ud at køre, siger Jørgen Jensen.

rich-media-4
De nye minilæssere er specielt udviklet til at overholde de nye Stage V miljøkrav. Pressefoto.