Lyt til artiklen:

Energitilskud ændres

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Energi er efterårets 'hotteste' emne på grund af de kraftigt stigende priser på el og opvarmning.

Danskernes store interesse for at få en ny, grøn varmekilde får nu Energistyrelsen til at ændre i energitilskuddet, der løber frem til og med 2026.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra 2023 får tilskudspuljen, der stadig rummer 1,3 mia. kr., en ny opsætning, skriver Energihjem.dk, der samarbejder med Danske Bank.

Puljen bliver ifølge Energihjem.dk angiveligt splittet op i en varmepumpepulje og en energirenoveringspulje.

Hvordan du får fingrene i energipengene, er endnu ikke fastlagt, men ændringen skulle gerne udmønte sig i kortere svartid på ansøgningen.

Antallet af ansøgere til tilskudspuljerne er nemlig langt større end pengepuljens størrelse.

- De høje energipriser har fyret gevaldigt op under boligejernes interesse for at energiforbedre deres hjem, siger boligmarkedsanalytiker i Home, Henrik Hauthorn Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder ifølge Energihjem.dk og Home, at mange boligejere går forgæves i ansøgningsprocessen.

27.000 i kø

Mere end 27.000 danskere sad i kø ved pc'en ved den seneste runde for ansøgning om energitilskud i september. Tilskudspuljen var denne gang på 121 mio. kroner og blev lukket efter godt 7.000 ansøgninger.

Ansøgningerne behandles hurtigst muligt og i den rækkefølge, de er modtaget. Energistyrelsen melder om en sagsbehandlingstid på op til seks måneder i de mest komplicerede sager.

Siden Energistyrelsen første gang åbnede op for tilskudspuljen til energirenoveringer i 2020, har 40.000 danske husstande fået del i tilskudsmidlerne.