Lyt til artiklen:

Weidemann klar med ny elektrisk minilæsser

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Abonnementsartikel

Weidemann har været på markedet med den elektriske hjullæsser 1160 Hoftrac siden 2015. Nu kommer næste skud på stammen med Hoftrac 1190e.

Elektriske maskiner har flere fordele, for CO2-emission og partikelforurening er selvsagt væk, og miljøet på og omkring de elektriske maskiner er yderligere forbedret, da støjniveauet er lavere i forhold til en forbrændingsmotor.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge Weidemann kan det inden for landbrug og hesteopdræt være en fordel for både føreren og den kostbare dyrebestand. På det kommunale område kan maskinerne med fordel bruges på kirkegårde, i lagerbygninger eller i byernes indre miljøzoner.

Med 1190e introducerer Weidemann i forhold til 1160'eren en forbedret model med litiumionbatteri. Der tilbydes et udvalg af førerpladser, så 1190e kan bruges til mange forskellige formål.

rich-media-2
Opladningen sker via en let tilgængelig, central opladningsklap på maskinens højre side. Pressefoto.

Det kan være fast sikkerhedstag eller foldbart sikkerhedstag eps (Easy Protection System), der er beregnet til lav passage. Desuden gør den nyudviklede kabine læsseren i højere grad uafhængig af vejr og vind.

To elmotorer

Maskinen er udstyret med to separate elmotorer: en køremotor (6,5 kW) og en motor til arbejdshydraulikken (8,5 kW). Det skal sikre det lavest mulige energiforbrug, fordi maskinens kapacitet kun udnyttes, når det er nødvendigt.

Den elektriske parkeringsbremse har både en auto-hold- og en hill-hold-funktion. Bremsen aktiveres automatisk, når maskinen står stille, køreretningen indstilles til neutral, eller føreren forlader sædet. Ligeledes frigøres parkeringsbremsen automatisk, når maskinen sættes i gang med speederen. Bremsen kan også aktiveres eller deaktiveres manuelt ved betjening af kontakten. Desuden genvinder bremsesystemet energi via den såkaldte rekuperation, og det forlænger køretiden betragteligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den nye 1190e kan man nu også få en kabineversion, så den kan bruges hele året. Den byder blandt andet på elektrisk opvarmede front- og bagruder for optimalt udsyn i al slags vejr, varmesystem som standardudstyr, komfortvarme med endnu større power samt tagpanelvarme, der, ifølge producenten, giver en behagelig strålevarme ovenfra.

rich-media-4
Ladekablet (type 2-stik på maskinen) kan kombineres med en række forskellige stik: 230 V Schuko, 400 V stærkstrøm eller type 2-stik med vægoplader med flere. Pressefoto.