Lyt til artiklen:

Nordjysk maskinhandler går konkurs

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

Støvring-virksomheden Hans Møller Vej- og Parkmaskiner er på vej mod konkurs. Skifteretten i Aalborg modtog fredag den 7. oktober konkursbegæringen af indehaveren, der var bistået af sin advokat.

Selskabet, der i sin nuværende form dateres tilbage til 2003, gik ind i indeværende regnskabsår med en egenkapital, der var barberet ned til 110.000 kroner efter et årsresultat efter skat på -2,2 millioner kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hans Møller Vej- og Parkmaskiner har beskæftiget sig med køb og salg af blandt andet fejemaskiner, flishuggere, stubfræsere og sneplove fra mærker som Holms Industri, Meiren Snow, Amazone, Hinnagård og GreenMech.

Virksomheden anførte i regnskabet 2021, at der var tre fuldtidsbeskæftigede. I samme rapport anføres det, at selskabets ledelse forventede en positiv indtjening i 2022.

- Således at selskabets egenkapital kan retableres ved egen indtjening. Selskabets kapitalejere stiller løbende likviditet til rådighed til dækning af det forventede likviditetsbehov, hvilket også forventes at kunne ske for 2022, skriver ledelsen i afsnittet: Usikkerhed om going concern.

Begrænsede aktiver

Advokat Claus Nielsen fra advokatfirmaet Nielsen & Østergaard er udpeget som kurator og har haft lejlighed til at skabe et indledende overblik over omfanget af konkursen.

- Det er forholdsvist begrænset, hvad der er af aktiver i virksomheden, men det er vi ved at få et overblik over, fortæller Claus Nielsen, der ligeledes er ved at indsamle kravene til boet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans indtryk af konkursen er umiddelbart, at skyerne har set mørke ud over en længere periode.

- Det er en konkurs, der dels bunder i nogle konjunktur-forhold og i nogle personlige forhold, forklarer Claus Nielsen.

- Det ser ud til, at aktiviteterne i selskabet har været gradvist droslet ned i en periode, siger advokaten.