sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Lad ikke efterårsregnen stoppe dig: Med det rigtige arbejdstøj bliver havearbejdet en fornøjelse selv i kulden

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Abonnementsartikel

Tanken om at sidde på knæ i bedene i den bidende kulde vil nok afskrække dig fra at gøre mere end det allermest nødvendige for haven, selvom det faktisk er vigtigt at gøre netop nu. Men sådan et besvær behøver det - selvfølgelig - ikke at være. For som det gamle mundheld "der findes ikke dårligt vejr, kun dårlige klæ'r" pointerer, handler det blot om at have udstyret, herunder udendørs arbejdsbukser, i orden. Men hvad er de forskellige typer af arbejdsbukser? Og hvordan vælger man de rigtige bukser til udendørs arbejde?

Vælg de rigtige arbejdsbukser

Et godt sted at starte er at finde nogle varme arbejdsbukser fra Engelbert Strauss. Engelbert Strauss har et solidt sortiment af arbejdstøj, som er designet til at holde dig beskyttet og tør indenfor alle årstider, og altså også om efteråret, hvor det er koldt. Flere af deres produkter har nemlig et særligt vejrbeskyttelseslag, som sørger for at gøre bukserne vandafvisende, og så er det ellers bare at finde et par i den rigtige tykkelse (det vil være en idé at vælge et tykkere og tykkere stoflag, jo længere ind i efteråret, vi kommer) samt et look og en farve, som du holder af. Så kan du se ekstra smart ud, hvis naboerne kigger over i din have fra deres have eller fra vinduets varme.

Det særlige ved arbejdsbukser, og dermed årsagen til, at det er langt bedre at bruge arbejdsbukser end et par "normale" bukser fra bagerst i klædeskabet, er, at de med deres strategisk placerede stykker stof med stretch ikke begrænser dine bevægelser i nær samme grad. Samtidig er de fremstillet i et materiale, som er yderst holdbart og med såkaldte rip-stop-egenskaber, som kort sagt betyder, at tjørnene fra f.eks. et rosenbed har yderst svært ved at flænse stoffet. Og skulle en tjørn mod forventning lykkes med at prikke hul, bliver hullet dér og begynder således ikke at "løbe" videre langs det vævede stof.

Hvis du ønsker en lidt mere struktureret guide til arbejdstøj-valget, kan du med fordel læse Begynderguiden til udendørs arbejdstøj

Hvorfor overhovedet bruge tid på havearbejde om efteråret?

Udover at havearbejde også om efteråret kan være afslappende eller nærmest virke terapeutisk, er der nogle helt konkrete årsager til, at det er en rigtigt god idé at arbejde om efteråret. Kort sagt er jorden her blød og fugtig og giver derfor gode betingelser for at buske, træer og græs kan slå rod og blive klar til forårets og sommerens vækstperiode. Men forhør dig gerne hos din lokale planteskole (eller en internetguide) om den konkrete plante, inden du rask begiver dig ud i arbejdstøjet - så er du sikret ikke bare et behageligt havearbejde, men også et godt resultat!