Lyt til artiklen:

Reflekser og lys skal med på gåturen

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Abonnementsartikel

Når kalenderen siger november, og der er skiftet til vintertid, vil eftermiddagens gåtur med hunden for mange hundeejere foregår i mørke. Inden for kort tid vil det også gælde morgenturen.

Hunden er fysisk meget tættere på jorden end mennesker er, og de er derfor svære at se for en bilist, fortæller familiedyrchef ved Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er vigtigt at sørge for at have reflekser eller lys på sin hund, når man går tur med den i skumring og efter mørkets frembrud. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor eller en lygte, siger han.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at sørge for både at have refleks på snoren, men også på hunden selv, og så er det selvfølgelig også vigtigt, at hundens ejer kan ses i mørket.

Flere påkørsler om vinteren

I 2021 fik Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 153 opkald om påkørte hunde, og omkring 35 procent af dem lå fra oktober til december. Disse påkørsler er kun dem, som Dyrenes Beskyttelse fik opkald om. Tallet er formodentligt højere, lyder det fra dyreværnorganisationen.

For lidt motion øger hundes risiko for demens

Se også:

For lidt motion øger hundes risiko for demens

- En god refleks kan være afgørende for vores hundes liv. Der ses en tydelig stigning i sager med påkørte hunde, når der skiftes til vintertid, og dette kan skyldes, at hundene luftes i mørke, siger familiedyrchefen og fortsætter:

- For hunde er det vigtigt med reflekser på halsbåndet, men selve selen er mindst lige så vigtig. Hvis hunden er meget lille, eller har en meget stor pels, kan det være svært at se et halsbånd. Her kan en lygte også gøre en stor forskel.