Lyt til artiklen:

Bobcat afslører ny e-Bobcat på Bauma

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Abonnementsartikel

E19e er en elektrisk version af Bobcats traditionelle E19. Nul-emissionsmaskinen har støjsvag drift og har desuden ydeevne som dens dieseldrevne modstykke.

Den nye maskine blev afsløret ved en lancering på producentens stand på åbningsdagen for Bauma 2022, som i øjeblikket finder sted i München.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bobcat bygger dermed videre på sin elektriske portefølje, hvor den første model blev kommercielt lanceret under Bauma i 2019.

Rene og stille operationer

Bobcat E19e har samme profil, ydre dimensioner og sammenlignelig ydeevne som den populære E19 minigraver, hvoraf mere end 10.000 er blevet solgt på verdensplan. Maskinen har ifølge producenten desuden samme stabilitet, løftekapacitet og udbrudskræfter som dens konventionelle modstykke. Med en bredde på kun 98 cm er den nye elektriske model nem at betjene på trange arbejdsområder.

E19e har en 3,5-timers batterikapacitet og kan genoplades hurtigt ved hjælp af en hurtig lader. Det betyder ifølge producenten, at maskinen ved at fylde strømmen op i pauserne kan bruges hele dagen til de fleste typiske opgaver.

Bobcat tilbyder en bred vifte af kompatibelt tilbehør. Bobcats hydrauliske klemmebeslag er for eksempel unikt på markedet for denne størrelseskategori.

E19e er drevet af et 17,3 kWh batteri, der er større end det 11,5 kWh, som benyttes som strømkilde i den mindre E10e.