Lyt til artiklen:

Nye elektrisk minigraver fra Eurocomach til indendørs opgaver

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Abonnementsartikel

Eurocomach er udkommet med en ny, elektrisk minigraver, som er navngivet 15X.

Den italienske producent af minigravere har oplevet en stigende efterspørgsel på el-drevne minigravere - og her gør Danmark sig særligt bemærket. Det vurderes fra producentens side, at det danske marked er blandt de europæiske lande, der er længst fremme med krav til miljø og med en villighed til at forny maskinparken ud fra miljøhensyn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som den første fuldt elektriske model i Eurocomach-serien, er 15X tænkt til primært at arbejde indendørs i underjordiske byggepladser eller andre følsomme steder, hvor lavt støjniveau og ingen udstødningsgasser er et krav.

Høj ydeevne

15X kan arbejde en hel arbejdsdag svarende til otte timer effektivt forudsat, at den får en hurtig genopladning i frokostpausen.

Hydraulikolien er bionedbrydelig og giver høj ydeevne med minimale vedligeholdelsesomkostninger, lyder det fra producenten.

rich-media-2
Pressefoto.

Den nyudviklede 15X har et 21,5 kW lithium batteri. Minigraveren har dobbelt proportionalstyrede joy-stick og byder på 218 centimeters gravedybde. Undervognen er udskydelig for bedre stabilitet og førerpladsen er rummelig.

Display giver overblik og kontrol

15X er også udstyret med et kontroldisplay, der giver føreren mulighed for at indstille minigraveren efter egne ønsker. På displayet kan der vælges tre forskellige "power settings," der optimerer ydelse og batterilevetid i forhold til den aktuelle arbejdsopgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinføreren kan også indstille hastighed på de ekstra hydraulikudtag - som for eksempel hastighed på tilt, olieflow til hammer og lignende. Disse valg kan lagres i computeren, så det er nemt og hurtigt at skifte indstilling.

Eurocomach 15X vises for første gang i Danmark på Agromek i Herning den 29. november til den 2. december 2022.