Lyt til artiklen:

Schäffer præsenterer verdensnyhed på Eurotier

00:00
Hastighed: ???x
04:49

Abonnementsartikel

Schäffer havde forud for Eurotier løftet sløret for, at der på messen ville blive præsenteret to nyheder, som indtil da ville være hemmelige.

Men nu er hemmelighederne afsløret. Der er tale om en elektrisk drevet teleskop-minilæsser og en udvidelse af det traditionelle program af minilæssere fra Schäffer med en endnu mindre og lettere maskine med en driftsvægt på 1,25 tons og 22 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elektrisk med teleskop

Det er fem år siden, Schäffer lancerede sin elektriske minilæsser, og nu er turen kommet til en minilæsser med teleskopudskud og et nyt og endnu stærkere batteri.

Det nye batteri har 31,3 kWh, hvor batteriet i den traditionelle minilæsser kun har 13,4 kWh. Det vil sige, at den nye batterigeneration har mere end dobbelt så stor kapacitet, som batteriet på den traditionelle eldrevne minilæsser, 23e.

Det stærke batteri giver ifølge Schäffer den nye teleskop-minilæsseren 23e T en kapacitet på op til otte timers drift og mulighed for ladning ved en særlig elbil-lader, som mange efterhånden har til deres elbiler. Med denne ladeløsning kan batteriet oplades til 80 procent på kun 2,2 timer. Fra det almindelige lysnet med 220 volt, tager det otte timer at oplade batteriet til 80 procent.

Batterikapaciteten kan i øvrigt øges med yderligere 1,5 time ved kørsel i et særligt Eco-Mode.

5 års garanti

Schäffer yder desuden fem års garanti eller 5000 driftstimer på batteriet, som i øvrigt er uden memory-funktion, så det tåler mange og mindre opladninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Schäffer fremhæver 23e T for at være verdens første eldrevne teleskop-minilæsser med eldrift. Pressefoto.

- Driftstiden afhænger selvfølgelig af en lang række forhold og de konkrete arbejdsopgaver. Eldrift er for eksempel ikke særligt effektivt, hvis man arbejder med redskaber, der skal bruge store oliemængder, siger Sebastian Bertelsmeier, der er marketingchef hos Schäffer.

Maskinen er en 2,8 tons maskine, og læssehøjden er 3,72 meter med 1,3 tons.

Den har to elmotorer. En 21 kW-motor, der driver hjulene og giver en fremdriftshastighed på 20 kilometer i timen. Den anden motor er en 9,7 kW-motor, som driver hydraulikken med op til 42 liter i minuttet og sikrer hurtig betjening af redskaber.

Den fås med kabine eller beskyttelsestag.

Afhængig af dækmontering fylder 23e T mellem 1,41 og 1,59 meter, og højden er mellem 2,19 og 2,14 meter afhængig af, om der er valgt kabine eller beskyttelsestag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordele med el

Sebastian Bertelsmeier fremhæver mange fordele ved en emissionsfri minilæsser - ud over nul-emission - særligt i forbindelse med arbejde inde i bygninger, hvor der befinder sig mennesker og dyr.

- Desuden er det i sådanne omgivelser også en fordel, at den er støjsvag, siger Sebastian Bertelsmeier.

Han fremhæver også den eldrevne maskines høje effektivitet på 90 procent, hvilket er tre gange så effektivt som traditionelle dieselmaskiner.

Og så nævner han, at serviceomkostningerne er meget mindre end på dieseldrevne maskiner.

Ny kompakt-serie

På Eurotier har Schäffer desuden lanceret den hidtil mest kompakt Schäffer-minilæsser, som er den første i en helt ny kompaktserie med seriebetegnelsen 1000.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Højden er kun 1,99 meter, længden er 3,05 meter, og bredden er ned til 95 centimeter. Og den kan køre 16 kilometer i timen.

Den model, der vises på Eurotier, er dieseldrevet og har fået betegnelsen 1622, som angiver, at den har 22 hestekræfter. Motoren er produceret af Kubota er lever op til Stage V-kravene.

rich-media-6
Schäffer 1622 er den hidtil mest kompakte minilæsser fra Schäffer. Pressefoto.

Schäffers mindste minilæsser har indtil nu været 2828, men Sebastian Bertelsmeier mener, at der er et marked for endnu mindre og mere kompakte maskiner. Dens driftsvægt er kun 1,25 tons, men har en tiplast på 800 kg i 2,23 meters høde - og den kan løfte 600 kg på pallegafler.

- I udviklingen har vi haft fokus på, at maskinen skal være multifunktionel. Den kommer med en oliekapacitet på 28 liter i minuttet, men det er også muligt at få den med 40 liter i minuttet, siger Sebastian Bertelsmeier.

Han forestiller sig, at det vil være en attraktiv maskine til mange kundegrupper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan for eksempel være til anlægsgartnere eller en ekstra gård-maskine til arbejde under snævre forhold i stalde. Eller på spalter, som ikke kan bære tungere maskiner. Vi forestiller os desuden, at den kan afløse en del manuelt arbejde, fordi det er mere skånsomt at bruge en maskine, og fordi det kan være vanskeligt at skaffe arbejdskraft, siger han.