Lyt til artiklen:

ATV'er til børn er et populært valg

00:00
Hastighed: ???x
03:03

Abonnementsartikel

Hos Polaris Danmark, som forhandler ATV'er og UTV'er, er de firehjulede maskiner ikke kun bygget og designet til voksne.

ATV'erne kommer nemlig også i nogle børnevenlige versioner, herunder 70 kubik, 110 kubik og 200 kubik, som passer til børn i alderen fra fem år og opefter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er der flere forældre, som har fået øjnene op for, fortæller sælger hos Polaris Danmark Jens Østergaard til Fritidsmarkedet.

Hos forhandleren oplever de nemlig en stigende interesse for deres ATV'er til børn.

- Hele ATV-markedet udvikler sig meget. Og vi har da flere og flere, hvor forælderen har en ATV, så vil barnet også have en ATV, siger Jens Østergaard.

ATV-udstyr til børn

Polaris sælger både ATV'er og UTV'er til børn, og den de sælger flest af er deres børne-ATV Outlaw 110, som har 4-taktsmotor og bakgear.

Børne-ATV'en udmærker sig blandt andet ved, at den netop har bakgear, hvilket er medvirkende til, at børnene hurtigere bliver selvkørende, fortæller Jens Østergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis de nu sidder fast et sted eller er kørt ind i et læhegn, kan de selv bakke ud i modsætning til andre maskiner i samme størrelse, hvor barnet selv skal trække maskinen ud, siger han.

rich-media-3
Outlaw 110 har 4-taktsmotor og bakgear. Foto: Polaris Danmark.

Foruden en god affjedring er børne-ATV'en også udstyret med direkte indsprøjtning i stedet for choker.

- Uanset om det er koldt eller varmt i vejret, så er det bare at dreje nøglen og trykke start, forklarer Jens Østergaard.

Bakgear, affjedring og direkte indsprøjtning er udstyr, som er inkluderet i størstedelen af Polaris' børne-ATV'er. Derudover har de også en såkaldt dødemandssnor til at sætte om barnets håndled.

Det er et velcroarmbånd, som fungerer ved, at hvis barnet falder af maskinen og har armbåndet på, så går ATV'en ud med det samme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle vores børne-ATV'er bliver også solgt med hjelm for at være sikker på, at det ikke lige er det, man står og mangler bagefter, siger Jens Østergaard.

De gode råd

Men inden barnet sætter sig op på maskinen og spænder hjelmen, har Polaris også en række andre anbefalinger til børn på ATV - både for at sikre en god oplevelse og for at have sikkerheden i orden.

Først og fremmest skal barnet være iført tøj, der dækker hele kroppen og ikke sidder løst såsom tørklæder, klipklapper eller lignende.

rich-media-5
Gennemgår ATV'en med barnet inden første køretur. Foto: Polaris Danmark.

Samtidig er det vigtigt med en hjelm, der passer barnet - og det skal gerne være en hjelm med kæbebeskyttelse. Derudover anbefaler Polaris en sikkerhedsvest, som kan øge sikkerheden under kørslen.

Inden hver eneste tur skal barnet også iføre sig velcroarmbåndet, ligesom maskinen ikke må blive ændret på efter køb. Alle delene er der en grund, understreger Polaris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brug derudover noget energi på at tale om, hvordan en ATV bliver kørt forsvarligt og gennemgå i samme ombæring køretøjet med barnet. Opstil desuden en bane i åbent terræn, sådan at barnet har mulighed for at lære ATV'en at kende i trygge rammer.