Lyt til artiklen:

Alle vil være elektriske

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Folk med behov for hestekræfter vil have elektriske maskiner.

Sådan lyder det fra Stemas efter den netop overståede Agromek-messe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge maskinforhandleren af blandt andet Wacker Neuson og Weidemann, så melder producenterne løbende ud om nyheder på batteridrift, og såvel landmændene som entreprenørbranchen er holdt op med at sidde afventende på hænderne. De vil være elektriske.

Elektrisk slutseddel

Det fornemmede mandskabet på Stemas' stand på Agromek tydeligt. I takt med at udbuddet af el-maskiner vokser, melder stadig flere kunder sig klar til en elektrisk slutseddel.

- Vi har set det løbende, når vi har præsenteret specielt Wacker Neusons program i mindre emissionsfrie komprimeringsmaskiner som jordlopper og pladevibratorer. På Agromek kunne vi præsentere en ny eldrevet Wacker Neuson TH 412 teleskoplæsser, som tiltrak sig en del opmærksomhed. Maskinen kom direkte fra præsentation på Bauma i München, og der var altså tale om en danmarkspremiere. Maskinen fås også som en Weidemann T4512 e i rød udgave. Vi regner med at kunne levere den i løbet af sommeren 2023, fortæller Stemas' direktør, Robert Kjærgaard.

Alt for lang pause

- Det var fantastisk at være tilbage på Agromek efter en alt for lang pause på fire år som følge af corona-restriktionerne. Og ikke mindst, da vi havde mulighed for at præsentere spændende nyheder, som vi har med hjem fra verdens største entreprenørmesse, Bauma i München for kort tid siden, siger Stemas-direktøren.

- Tilslutningen fra et stort, maskininteresseret publikum var fantastisk. Alle fire åbningsdag fornemmede vi en rigtig god stemning og stor interesse for at se, hvad udstillerne nu havde med at byde på. Undervejs solgte vi også flere maskiner direkte på udstillingen. Vi kan også kun erklære os godt tilfredse med besøgstallet på lige godt 40.000. Så det hele mindede om en af de rigtig gode Agromek'er fra gamle dage, siger Robert Kjærgaard.