Lyt til artiklen:

Tre løver evakueret fra Ukraine til Knuthenborg Safaripark

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Abonnementsartikel

Tre hunløver blev i august evakueret fra den zoologiske have Feldman Ecopark i Donieck-regionen tæt på grænsen mellem Ukraine og Rusland. Efter et ophold i Poznan Zoo i Polen, kom løverne kort før jul til deres nye hjem i Knuthenborg Safaripark på Lolland. Krigen gjorde det nødvendigt at evakuere løverne, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

rich-media-1
En løve på vej til Knuthenborg Safaripark kort før jul. Pressefoto.

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes. Den mindre zoo lå midt en krigszone og løverne var truet af underernæring. Evakuering af sådanne store rovdyr fra en krigszone er kompleks og risikabel for de involverede, lokale dyrevenner og soldater. Herefter startede koordineringsarbejdet med at få dem ud af Ukraine og til nye hjem, siger Anne Sofie Meilvang, biolog i Dyrenes Beskyttelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hun har sammen med Knuthenborg Safaripark arbejdet med at få hunløverne ud af Ukraine og til Danmark. Koordineringen af redningsarbejdet er foregået i en gruppe under "European Alliance of Rescue Centres and Sanctuaries" (EARS), der består af 19 dyreværnsorganisationer, zoologiske haver i Europa og den europæiske dyreparksorganisation EAZA.

De tre afrikanske hunløver kommer i disse dage for første gang ud i deres eget anlæg i den sydlige del af Europas største tigeranlæg Tigerskoven. Her er masser af plads og et areal, der dækker over mere end 10.000 kvadratmeter fri natur.

- Ved at huse og passe disse dyr, som bliver ambassadører for deres truede vilde artsfæller, giver det os en fantastisk mulighed for at oplyse vores gæster om dyrenes situation i det vilde, og hvad vi sammen kan gøre for at bevare dem for fremtiden. Vi ser frem til at tilbyde løverne et trygt og sikkert hjem i en tid, der har været alt andet end normal for dem. Nu skal de falde godt på plads i deres nye hjem, siger Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.

Det er første gang i safariparkens historie, at der permanent bor løver i parken.