Lyt til artiklen:

Sådan holder du hænderne varme på cyklen

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Abonnementsartikel

I uge 4 er det igen tid til at finde den indre viking frem, når Cyklistforbundet for tredje år i træk sadler op til "Vi cykler til arbejde" - vintercyklingsugen.

Men selv vikinger har brug for at holde hænderne varme, derfor giver Cyklistforbundet alle cyklister fem gode råd med, som kan hjælpe på en kold januardag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vintercyklingsugen er den kolde forløber til Cyklistforbundets "Vi cykler til arbejde"-kampagne, som finder sted hvert år i maj måned.

Det er gratis at deltage i Vintercyklingsugen, og deltagere, der tager cyklen på arbejde i januar, kan vinde flotte cykelpræmier, for eksempel en MBK-cykel. Tilmeldingen til Vintercyklingsugen er åben nu.

- Det kræver lidt ekstra påklædning at cykle i kolde januar, men det er det hele værd: Du laver noget sjovt og aktivt med dine kollegaer og får samtidig frisk luft, god energi og godt humør i en tid, der kan være lidt mørk og trist," siger Sidsel Friis Marxen, der er projektleder i Cyklistforbundet.

5 gode råd

1) Stramme handsker er forbudt: Råd nummer et er at kende din handskestørrelse. Du kommer nemlig hurtigt til at fryse, hvis dine handsker er for små eller for store.

2) Vælg handsker i flere lag: Vil du være sikker på ikke at fryse, skal du vælge handsker i to lag. Det afgørende er ikke, hvor tykke handskerne er. Det er luften mellem de to lag, som giver ekstra varme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3) Vælg altid uld inderst: Uld varmer og har den brillante fordel, at den også isolerer, hvis dine handsker bliver våde. Er dine yndlingshandsker ikke foret med uld, kan du købe en tynd, ulden inderhandske og bruge under dem.

4) Luffer er varmere end fingerhandsker: I luffer bor dine fingre sammen i ét rum, hvor de varmer hinanden. Derfor er luffer varmere end fingerhandsker, hvor varmen spredes i fem forskellige rum.

5) Brug benene: Når musklerne arbejder, producerer kroppen varme - og når du producerer mere varme, end kroppen skal bruge til at holde sine centrale dele varme, så sender den resten ud til sine yderste dele. Så med andre ord: Når du begynder at fryse om fingrene, er det bare om at træde i pedalerne!