Lyt til artiklen:

Her sparer danskerne

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

I øjeblikket er mange på udkig efter udgifter, der kan skæres væk eller reduceres for at få økonomien til at hænge bedre sammen.

Ny undersøgelse dokumenter, at strømforbrug og opvarmning af boligen er der, vi først og fremmest sætter ind, når krisen strammer til. Forsikringer er det, de fleste nødigt skærer på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er tydeligt, forsikringer har stor værdi for danskerne, også når økonomien er presset og pengepungen ved at være tom, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P - brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaber.

rich-media-2
.

Undersøgelsen slår fast, at kun 7 pct. af os har reduceret i forsikringerne de sidste 6 måneder.

Det er langt færre, end der fx vælger at spare på strøm (77 pct.), opvarmning af boligen (61 pct.) og indkøb af tøj og sko (43 pct.)

Halvdelen af os - 48 pct. - har nedsat forbruget af fødevarer og dagligvarer for at få økonomien til at hænge bedre sammen.

Bekymring

Den økonomiske krise har ellers vakt bekymring hos F&P.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De helt grundlæggende forsikringer - fx indboforsikringer- og ulykkesforsikringer - skal man virkelig skal tænke sig godt om, før man vælger at spare helt væk, siger Kent Damsgaard.

- Konsekvensen er jo, at man kan komme til at stå uden hjælp, hvis man bliver ramt af indbrud, vandskader, brand, et stort erstatningsansvar eller en alvorlig ulykke.