Lyt til artiklen:

Flere drømmer om et fritidslandbrug, men mangler hjælp til at tage springet

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

Inden for det seneste år har Eske Høj Laursen fra deltidsudvalget i LandboNord fået flere henvendelser fra folk, der gerne vil flytte på landet og starte et hobby- eller deltidslandbrug.

- Der er som om, at der kommer en stime lige nu. Alene jeg selv har hjulpet fem eller seks unge, der gerne vil være hobbylandmænd. Tidligere har der måske været en enkelt om året, siger Eske Høj Laursen, der har arbejdet som planteavlskonsulent i for LandboNord i omkring syv år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

LandboNord dækker områderne omkring Randers, Fjerritslev og Brønderslev.

- Mange af dem, der kontakter os, er ikke vokset op i landbruget, og de har derfor rigtig mange spørgsmål. De har måske søgt rådgivning på Facebook og har ikke fundet de rigtige svar, siger Eske Høj Laursen.

Han fortæller, at det især er unge i 30-40-års alderen, han bliver kontaktet af.

- Jeg har også rådgivet et par fra Nordsjælland, der havde solgt deres bolig, og nu ville købe et hobbylandbrug her i området, så de kunne være gældsfrie.

Inviterer til to infomøder

For at imødekomme den stigende interesse fra folk, der drømmer om at købe et fritidslandbrug, inviterer LandboNord nu alle interesserede til temamøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne hjælpe dem med at undgå faldgruber. Vi ser ofte, at de kører sur i lov og regeljunglen. Vi vil gerne hjælpe folk med at komme rigtigt i gang eller komme videre med drømmen om et spændende liv på landet, siger Eske Høj Laursen.

På de to møder vil der komme forskellige eksperter, der blandt andet kan rådgive i opstart af dyrehold, fodring, regler for tilskudsordninger, og hvornår en bedrift kan betegnes som et landbrug.

200 fritidslandmænd starter webshop i kamp for et lavere forbrug af oksekød

Se også:

200 fritidslandmænd starter webshop i kamp for et lavere forbrug af oksekød