Lyt til artiklen:

Grøn ukrudtsrenser kan også gøre rent

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Har man hus og have, så har man også ukrudt. Sådan er det.

Og når man har ukrudt, så har man et valg. Enten kan man krybe ned på alle fire og begynde at hive ukrudtet op med hænderne, eller også kan man se sig omkring efter en nemmere metode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag er der ikke mange private, der er begejstrede for at bruge gift, så de tider er ovre.

Heldigvis findes der grønne alternativer.

Hos P. Lindberg har man hentet en miljøvenlig ukrudtsfjerner hjem.

Der er tale om modellen FoxOne, som kun bruger vand og strøm.

FoxOne har en tank på 25 liter, og den betjenes via et enkelt touchdisplay i fronten. Man hælder vand på, sætter strøm til, trykker på startknappen, og efter 60 sekunder er vandet i tanken 90°C varmt, og man er klar til at fjerne ukrudtet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
FoxOne. Pressefoto.

Skånsom

Det varme vand er nemt at retningsbestemme, så det er skånsomt overfor andre planter i nærheden. Det betyder også, at man ikke være bekymret for, om børnene eller hunden leger i haven bagefter, og du behøver heller ikke være nervøs for, om du strejfer en af de flotte stauder eller kommer for tæt på græskanten.

Det varme vand ødelægger ikke kun bladene på ukrudtsplanten, men trænger også ned i rødderne, så det tager lang tid, før ukrudtet kommer igen.

rich-media-4
Før og efter. Pressefoto.

Også til indendørs brug

Ud over at fjerne ukrudt er FoxOne faktisk også beregnet til indendørs brug. Med maskinen følger blandt andet en lille skraber, skrubbebørster og en vinkeldyse, så man for eksempel kan bruge den til at gøre badeværelset rent med.

I stedet for varmt vand, skifter man dyse og slår over på indstillingen damp, der kan blive op til 120 grader varmt. Og med den varme damp er det muligt at rense alle kroge og sprækker.

Man skal dog huske at bruge en kraftig forlængerledning med jord, da maskinen bruger en del strøm.