Lyt til artiklen:

LandboNord jubler: Har stor succes med at hjælpe fritidslandmænd i gang

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

Over 130 personer har valgt at deltage i de to informationsmøder, som LandboNord holder for folk, der drømmer om et fritidslandbrug.

- Vi har armene oppe over hovedet, og vi er godt tilfredse med, at så mange kommer. Vi har ofte måtte aflyse lignende møder med andre temaer på grund af manglende opbakning, siger Eske Høj Laursen fra deltidsudvalget i LandboNord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved det første møde den 17. januar deltog over 50 personer, mens der indtil nu er omkring 80, der har tilmeldt sig til det andet informationsmøde, der bliver holdt i aften.

- Det første møde var hammergodt, og jeg vil betegne det som en stor succes. Vi var især meget glade for, at der var mange yngre personer, der deltog, siger Eske Høj Laursen, der har arbejdet som planteavlskonsulent i for LandboNord i omkring syv år.

Flere drømmer om et fritidslandbrug, men mangler hjælp til at tage springet

Se også:

Flere drømmer om et fritidslandbrug, men mangler hjælp til at tage springet

Stort behov for hjælp

LandboNord dækker områderne omkring Randers, Fjerritslev og Brønderslev, men der var interesse for at komme i gang med et fritidslandbrug fra et endnu større område.

- Vi kan se på deltagerlisten, at behovet for hjælp til at tage springet til at købe et fritidslandbrug er stort. Der var folk fra både Mors, Holstebro og Juelsminde. Det var lige fra dem, der tænkte på at købe og dem, der allerede var i gang til dem, der gerne ville i gang med at sælge, siger Eske Høj Laursen.

rich-media-3
Eske Høj Laursen er planteavlskonsulent hos LandboNord og en del af deltidsudvalget. (Foto: LandboNord)

Aftenens møde bliver holdt i Brønderslev, og her skal deltagerne blandt andet bliver klogere på CVR, elektronisk bogføring og skatteregler for deltidslandmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden er der gode råd fra både en kvæg- og plantekonsulent, fra en energirådgiver og fra en landmand.