Lyt til artiklen:

Nye regler kan spænde ben for faunastriber

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Tilskudsreglerne for faunastriber er fra 2023 blevet ændret, så striberne skal fremgå af markplanen.

- Mange af de lodsejere, som bestiller faunastriber hos os, gør det typisk på jord, der er omfattet af EU-tilskud. Datoen for at anmelde striberne er allerede den 21. april. Derfor frygter jeg, at mange lodsejere ikke får indberettet striberne korrekt eller ikke får bestilt i tide, siger Rune Lyngdrup Persson, der er natur- og miljøkonsulent i LandboNord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han frygter også, at der i år vil være en risiko for at lodsejere opgiver at etablere striberne i frygt for ikke at leve op til de firkantede regler i landbrugsstøtten.

rich-media-3
Rune Lyngdrup Persson er natur- og miljøkonsulent i LandboNord. (Foto: LandboNord)

Øget biodiversitet

I flere år har faunastriberne været med til at skabe bedre betingelser for flora og fauna, og bidraget til at øge biodiversiteten i og omkring landbrugsarealerne.

Trods de nye regler håber natur- og miljøkonsulenten, at der i år bliver etableret kilometervis af faunastriber.

Multisåmaskine til ATV er en kæmpe succes

Se også:

Multisåmaskine til ATV er en kæmpe succes

- Jeg håber, vi kan slå sidste års flotte resultat på knap 150 kilometer Blandt andet med hjælp fra andre virksomheder og grundejerforeninger, der også kan se en idé i at optimere og omstille vedligeholdelsestunge græsplæner til biodiversitet. De er nemlig ikke omfattet af tilskudsreglerne, siger Rune Lyngdrup Persson.