Lyt til artiklen:

Stihl lancerer ny generation af iMOW

00:00
Hastighed: ???x
03:13

Abonnementsartikel

Den nye iMOW robotplæneklipper fra Stihl lanceres i foråret 2023 i to modeller: iMOW og iMOW EVO. Begge modeller fås i tre forskellige varianter, som er tilpasset græsplænens størrelse: 1500 kvadratmeter, 3000 kvadratmeter og 5000 kvadratmeter. Alle maskiner i den nye generation er udstyret med et effektivt opladnings- og klippesystem samt elektrisk indstilling af klippehøjde. Modellerne tilpasser deres bevægelsesmønster og hastighed ud fra omgivelserne, for eksempel skråning, eventuelle afgrænsninger, smalle passager og græssets højde.

Et vigtigt aspekt ved en robotplæneklipper er aktivtiden - det vil sige den tid, robotplæneklipperen skal bruge til at klippe et bestemt område inklusiv opladningspauser. Takket være den store klippebredde og det kraftfulde batteri bliver aktivtiden mærkbart kortere med den nye iMOW.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores nye generation iMOW har en smart opladningsstyring. Det giver en hurtig og effektiv opladning under aktive klippetider samt skånsom og langsom opladning uden for disse tider. I sidste ende betyder det, at græsplænen først og fremmest tilhører haveejeren og ikke robotplæneklipperen, siger Johan Broström, Trainer hos Stihl Norden.

Klipper stejle stigninger

Alle robotplæneklippere kan klippe græs i kuperede haver med op til 40 procent skråning. Det særlige ved iMOW EVO er, at de kan klare græsplæner med skråninger på op til 45 procent, og med et opgraderingskit som ekstra tilbehør kan iMOW EVO klippe skråninger på op til hele 60 procent.

rich-media-2
iMOW EVO er med et opgraderingskit i stand til at klippe skråninger på op til 60 procent. Pressefoto.

- En robotplæneklipper skal også kunne klippe skrånende græsplæner. Et aspekt, der ofte bruges som argument for investering i en robotplæneklipper, er den sparede tid. En robotplæneklipper, som desuden kan bruges i ujævne omgivelser, så man undgår afbrydelser, sikrer selv brugere med kuperede haver tid til overs til andre ting, siger Johan Broström.

Fuld kontrol med smarte hjælpemidler

Brugeren får information om plæneklipperens aktuelle status via stemmefunktionen. EVO-modellerne er desuden udstyret med et LED-display ovenpå, hvor animationer viser, hvordan arbejdet i haven skrider frem.

- Funktionerne på den nye iMOW er på et helt nyt niveau, ligesom designet. Fokus har været på at udvikle et produkt udstyret med teknik, som hjælper og understøtter brugeren, samtidig med at det er en fryd for øjet set ud fra et designperspektiv, siger Mats Gustafsson, produktchef for Stihl Norden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brugeren kan intuitivt styre sin iMOW - både direkte på robotplæneklipperen og via den nyudviklede MY iMOW app. Via appen kan man nemt indstille eksempelvis ugentlig klippeplan og klippehøjde. Med skræddersyet zonestyring kan man bruge en bestemt del af græsplænen, mens en anden klippes. Zonerne opdeles med afgrænsnings- og guidekabler, og klipningen af zonerne styres via MY iMOW appen.

iMow bliver endnu smartere

Se også:

iMow bliver endnu smartere

Den nye generation iMOW kan fås hos autoriserede Stihl forhandlere i foråret 2023.