Lyt til artiklen:

Med foråret kommer killingerne

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Abonnementsartikel

Hos Dyreværnet oplever man, at der kommer markant flere killinger ind, i takt med at foråret og sommeren er over os.

Og forklaringen er årstidsbetonet: Kattens cyklus er drevet af dagens mængde af dagslys. Jo mere lys - desto mere fertil er katten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derfor opfordrer Dyreværnet til, at man steriliserer/kastrerer sin kat eller killing, når de bliver kønsmodne. Afhængig af årstiden bliver killinger kønsmodne, når de er mellem seks og 10 måneder gamle. Det kan dog allerede gøres fra killingen er omkring 4 måneder, og/eller vejer mere end 2 kg.

- Vi ser langt flere killinger hos os, når foråret kommer. Det har naturligvis sine udfordringer, men vi sørger selvfølgelig for at vores dedikerede plejefamilier står klar til at give dem en god start på livet, siger Maria Rønde Jakobsen, der er internatschef hos Dyreværnet.

Mange fordele

Heldigvis er der masser af fordele ved at lade sin kat eller killing neutralisere. Som katteejer til en neutraliseret kat kan du nemlig sænke skulderne mere, eftersom du:

undgår uønsket drægtighed og dermed uønskede killinger.

undgår strinten hos hankatten og brunst hos hunkatten samt uønsket adfærd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

minimerer risikoen for sygdomme (især FIV/FeLV ved f.eks. slagsmål).

minimerer risikoen for livmoderbetændelse og cyster på æggestokkene.

minimerer risikoen for cancer.

- Det er også vigtigt at få kat øremærket eller chippet. Vi får hundredvis af katte ind i løbet af ,ret, hvor vi ikke kan finde ejeren, fordi de ikke er mærket. Vi står derfor på bar bund, når vi skal finde en savnet ejer", siger Maria Rønde Jakobsen internatschef hos Dyreværnet.