Lyt til artiklen:

Robotplæneklipper får kunstig intelligens

00:00
Hastighed: ???x
02:52

Abonnementsartikel

Nu lancerer Segway deres VisionFence Sensor i Skandinavien. Der er tale om et nyt AI-drevet tilbehør til Navimow, producentens robotplæneklipper, der blev lanceret sidste år.

Det skriver Segway i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge producenten gør det nye VisionFence Sensor-tilbehør det muligt for Navimow-plæneklipperne at slå komplekse græsplæner mere præcist end før.

VisionFence-sensorens AI-chip og visuelle genkendelsesalgoritme hjælper Navimow med at genkende flere objekter hurtigere og mere præcist. Plæneklipperen er integreret i et neuralt netværk, der er trænet til at kunne håndtere massive data, og det betyder blandt andet, at den altid kan identificere plænens kant, selv når EFLS-satellitten er svag i områder med udfordrende layouts.

Endelig giver den nye sensors visuelle teknologi Navimow en større evne til at registrere ting, der bevæger sig, hvilket er nyttigt, blandt andet til at beskytte små dyr.

rich-media-2
VisionFence-sensorens AI-chip og visuelle genkendelsesalgoritme hjælper Navimow med at genkende flere objekter hurtigere og mere præcist. Pressefoto.

Op til 3.000 kvadratmeter

Segway Navimow er designet til at kunne håndtere et græsplæneareal på op til 3.000 kvadratmeter. Robottens fusionslokaliseringssystem gør det muligt at vælge den optimale klippevej og automatisk ændre klipperetningen efter at have gennemført en omgang klipning.

Støjniveauet er på knap 54 decibel, og robotplæneklipperen har flere indbyggede sikkerhedssensorer, herunder en IMU- og liftsensor til løft foran og bagpå sammen med VisionFence- og Bump-sensorer til at kunne undgå forhindringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forhindringer som blomsterpotter registreres automatisk af enheden og undgås. Og Navimovs BladeHalt-sensor giver et ekstra lag af sikkerhed, der stopper knivene, hvis en genstand har kontakt med sensorområdet. Endelig er Navimow med IPX6 vandtæt og kan nemt vaskes ren med højtrykshaveslange.

Omfattende robotviden

- Segway har anvendt sin omfattende robotviden på produkter lige fra selvbalancerende scootere til leveringsrobotter, og vi kom først ind på markedet for plæneklipperobotik i 2021. Sidste år leverede vi Navimow i 12 lande i Europa. Førstehåndsfeedback fra tusindvis af brugere hjalp os med løbende at optimere vores produkt. Mange nye funktioner tilføjes som svar på brugernes anmodninger, som delvis justering af virtuel grænse og nattilstand, siger George Ren, administrerende direktør for Segway Navimow BU.

rich-media-4
Navimow er IPX6 vandtæt og kan nemt vaskes ren med højtrykshaveslange. Pressefoto.

- Med Navimow og vores nyeste VisionFence-sensor har vi leveret en robotplæneklipper, der er intuitiv, intelligent og uafhængig. Navimows avancerede forståelse af omgivelserne og evne til at tilpasse sig uventede scenarier gør brugerens liv så enkelt som muligt, da de næsten ikke løfter en finger for at opnå den perfekte græsplæne.

VisionFence-sensoren kommer på markedet til marts, og for eventuelle interesserede købere har firmaet en tjekliste til rådighed for kunderne for at afgøre, om Navimow kan opnå optimal klippeydelse på deres græsplæner.