Lyt til artiklen:

Kommuner kræver opdatering af hestetilladelser

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Efter det sidste år blev et krav at skulle registreret sit heste-hold i det Centrale Husdyrbrugsregister (CHR), er flere hesteejere blevet kontaktet af deres kommune med kravet om, at deres miljøgodkendelse skal opdateres.

Det skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har fået flere til at kontakte LandboNords MiljøRådgivning, som har mange års erfaring med miljøkendelser til alle former for husdyr.

- I løbet af 2022 har vi set en stigning af henvendelser fra hesteejere, som enten selv vil have tingene i orden, eller som er blevet pålagt af deres kommune at få opdateret miljøgodkendelsen til deres heste, siger miljøkonsulent i LandboNord, Karoline Holst.

En af de hesteejere, der har fået opdateret miljøgodkendelsen, er Steve Thomsen, der sammen med Vita Mølgaard driver Thorup-Hjallerup Hingstecenter. Sidste år blev parret gjort opmærksom på, at de skulle have opdateret miljøgodkendelsen til centerets 30 heste.

- Vi kontaktede LandboNord og fik besøg af Karoline Holst. Karoline gennemgik vores ejendom, og gjorde et stort arbejde for at sikre, at alt blev gjort, som det skulle. Arbejdet resulterede i en detaljeret ansøgning, og tre måneder senere fik vi vores godkendelse. Det var dejligt at få bragt det i orden, siger Steve Thomsen.

Alle heste skal registreres

Den skærpede registrering af heste og hestehold i CHR er en del af EU's dyresundhedslov, hvor Fødevarestyrelsen nu får et vigtigt værktøj i arbejdet med at opspore og inddæmme sygdomme hos heste - uanset om der er tale om en enkelt hest eller flere hundrede på ejendommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den øgede fokus på hestene, vil der også dukke ejendomme op, hvor miljøgodkendelsen trænger til en opdatering.