Lyt til artiklen:

Heste for millioner på auktion

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Abonnementsartikel

11 ganske særlige heste er i disse dage på auktion hos auktionsselskabet Campen Auktioner.

De 11 heste kommer fra Stutteri Unik på gården Søhavegård mellem Randers og Viborg og er resultatet af mange generationers avl med fokus på netop dressurridning. Det betyder også, at flere af de udbudte heste tæller internationale mestre, sågar olympiske vindereblandt deres forfædre.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er en virkelig flot samling af tilredne dressurheste, vi sætter på auktion her, fortæller auktionsdirektør Finn Campen, der udover sin position som auktionarius selv har en livslang passion for gode heste.

- Vi sælger måske op til 100 heste om året på vores online auktioner, men det er helt exceptionelt at vi har så flot en samling til salg.

Hestene er af racen dansk varmblod og er alle dressurheste.

rich-media-2
Stutteriejer Morten Skov opdrætter dressurheste af racen dansk varmblod på Stutteri Unik på gården Søhavegård. Pressefoto.

God hestekarma

Det er stutteriejer Morten Skov, der står for at fremavle de bedste egenskaber blandt hestene. Han benytter sig af de nyeste teknikker inden for reproduktion, og udvælger hele tiden de bedst egnede hopper til avlen.

- Når vi udvælger hopper til avl, går vi efter gode gangarter, at det er en robust hest, godt temperament og en god indlæringsevne, og selvfølgelig at den ser godt ud og har en god udstråling, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Håndslag på nettet

Når man taler om hestehandel, får de fleste af os nok associationer til mænd med kasket, gummistøvler og solide håndslag, der besegler handlen - og langt færre vil tænke på online auktioner. Men faktisk giver det rigtig god mening at købe og sælge heste på en auktion på nettet.

- Når vi er oppe i så flot en samling af heste som med disse perfekt tilredne dressurheste, er der gode grunde til at sælge dem online. Fordelen ved at formidle salget af disse heste på en online auktion er, at heste i denne klasse er interessante køb for folk i hele verden, så vi har kunder, der kan følge med og købe på afstand. Derfor har vi også promoveret auktionen både i Storbritannien, Scandinavien, USA og i Mellemøsten på et arabisksproget medie, ligesom vores salgsmateriale findes på både spansk, hollandsk, tysk, engelsk og selvfølgelig dansk, fortæller Finn Campen.

rich-media-4
Fra hestene på Søhavegård er føl, har de adgang til kuperet terræn og varieret underlag, så hestenes led og muskler bliver trænet naturligt. Pressefoto.

Investering i heste

Publikummet for auktionen er typisk ryttere, der konkurrerer i dressur på et internationalt niveau, hvilket giver onlineauktionen endnu mere mening. Men der er også andre interesserede potentielle købere i hestene.

- Der er selvfølgelig forhandlere, som kan finde på at opkøbe hestene til videresalg. Men vi oplever også, at særligt gode dressurheste købes som investeringsobjekter på det internationale marked, fordi man kan udvikle på hesten og dens talenter, siger auktionshusejeren, men tilføjer dog, at hesteinvestorer som oftest har en stor passion for heste med i bagagen.

Auktionen foregår online og kører indtil 19. marts 2023.