Lyt til artiklen:

Have og Landskab: Godt gang i stand-salget

00:00
Hastighed: ???x
03:14

Abonnementsartikel

Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche - Have & Landskab - åbner nu for de gratis billetter til publikum. Det sker samtidig med et rivende standsalg og et væld af nye initiativer såsom etableringen af 4.500 kvadratmeter forsøgsarealer med pesticidfri ukrudtsbekæmpelse, et 1.000 kvadratmeter kirkegårdsområde med demonstrationsbeplantninger og ikke mindst lanceringen af koncepterne HL365 og HLviden, der med arrangementer i hele landet og en online videnportal skal gøre fagligheden tilgængelig året rundt.

Derfor er der ikke noget at sige til, at udstillerne flokkes til Have & Landskab, som aldrig før, pointerer bestyrelsesformand i Have & Landskab, Joel Klerk, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har valgt at gå målrettet efter at skabe den bedst mulige udstilling fremfor at den størst mulige udstilling. Det synes jeg, at vores nye initiativer viser med al tydelighed. Men alligevel er det jo rart, at branchen bakker op og køber stande som aldrig før, så de kan stå klar til at præsentere deres løsninger for branchens fagfolk til sommer. Vi har således solgt hele 207 stande allerede nu mod 170 på samme tidspunkt før sidste udstilling. Men ud over alt det nye skal man jo huske, at Have & Landskab først og fremmest er et menneskeligt samlingspunkt, hvor vi mødes og griner og udveksler erfaringer og bliver klogere sammen i tre dage i høj sol, siger Joel Klerk, der desuden er indehaver af Joel Klerk Planteskole og er brancheforeningen Danske Planteskolers repræsentant i Have & Landskabs bestyrelse.

Have & Landskab er en sjælden succes

De professionelle anlægsgartnere er blandt udstillingens mest trofaste besøgsgrupper, og hos Danske Anlægsgartnere er direktør Michael Petersen heller ikke sen til at erklære Have & Landskab for en af branchens helt store succeser.

- Når man ser på andre dele af faget og på andre brancher, er det jo tydeligt, at det er svært at få fagudstillinger til at vokse og trives. Men uanset opgangstider eller nedgangstider ligger Have & Landskab fast på over 250 udstillere og omkring 10.000 til 11.000 besøgende fagfolk, og det er altså over halvdelen af alle, der er beskæftiget i den grønne branche. Det skyldes blandt andet, at udstillingen i sine over 30 års levetid har formået at forny sig og nu kan præsentere alt fra store demonstrationsarealer over faglige lynkurser til den fulde vifte af løsninger og produkter, som er relevant for fagfolk, der står op hver morgen og går på arbejde i den grønne branche, fastslår Michael Petersen, som selv kommer til at være at finde på Danske Anlægsgartneres stand under udstillingen den 30. august til 1. september.

Opbakning som aldrig før

Hos Maskinleverandørernes sektion for Vej, Park & Anlæg oplever Bent Vermeer fra Vermeer Danmark A/S også mere interesse for udstillingen end nogensinde før - selv fra Maskinleverandørernes sektion for entreprenører, der ellers traditionelt primært beskæftiger sig med de helt store entreprenørmaskiner.

- Jeg har aldrig opleve opbakningen blandt medlemmerne højere end den er lige nu. Selv entreprenørerne er begyndt at blive ret nysgerrige på, hvorfor det egentligt går så godt med det arrangement i Slagelse, og vi ser, at flere og flere af dem kommer som besøgende, så det er nok bare et spørgsmål om tid, før de også melder sig om udstillere. Jeg tror ikke, at de kan dy sig, siger Bent Vermeer.