Lyt til artiklen:

Ny kabelfri robotplæneklipper fra Stiga

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Abonnementsartikel

Stiga har netop lanceret en ny kabelfri robotplæneklipper, STIGA A 1500, som er den første robotplæneklipper, der kombinerer RTK, Real Time Kinematic, og GPS med Stigas patenterede Active Guidence System-teknologi, AGS.

Dette bevirker et robust signal, som kører på den mest bæredygtige måde - uden stop og med fejlfri klippenøjagtighed. Det skriver producenten i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den nye kabelfrie robotplæneklipper har med patenterede AGS-teknologi været igennem en ekstremt stringent proces, hvor vores grønne ingeniører sætter spørgsmålstegn ved alt, hvad både Stiga og andre producenter har gjort før, siger Stigas CEO, Sean Robinson.

- Slutresultatet er et brancheførende produkt, der bruger teknologi til at opnå ekstrem enkel plænevedligeholdelse - som desuden også garanterer en smuk have, siger han.

Længere tid mellem opladninger

STIGA A 1500 har også Stigas eksisterende ePower-teknologi, som ifølge producenten har branchens førende batterilevetid.

Derudover kører den nye robotplæneklipper i længere tid mellem opladningerne for at pleje græsplænen på ned til to klippecyklusser om dagen.

Afhængigt af modellen har robotplæneklipperen fire eller seks roterende knive af kulstofstål, der har en hastighed på op til 2850 omdrejninger i minuttet for en høj ydeevne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De skarpe knive og reducerede klippecyklusser giver græsset tid til at forsegle og hele naturligt. Det betyder, at græsset bliver sundere, at gule spidser bliver undgået, og at græsset bliver blødere at gå på.

Administrér via app

Stigas nye robotplæneklipper bruger GPS-baseret virtuelt afgrænsningsområder frem for fysiske kabler.

Fordi afgrænsningsområdet er virtuelt, er der ingen fysisk opsætning, og robotklipperen kan blive flyttet uden besvær i overensstemmelse med ændringer i havens udformning.

rich-media-4
Stigas nye robotplæneklipper er den første af sin slags. Foto: Stiga.

Afgræsningsområdet kan blive styret via Stiga Go-appen, hvor brugerne får fuld kontrol over deres robots adfærd og status.

Via appen kan brugerne også administrere opsætning, planlægning, zoneinddeling, klippemønstre, justering af klippehøjde, kantklipning, forhindringsnotifikationer og stemmeassistent-integration med få tryk.

rich-media-6
Pressefoto.
rich-media-7
Afhængigt af modellen har robotplæneklipperen fire eller seks roterende knive af kulstofstål. Pressefoto.