Lyt til artiklen:

Trailerhjælp til ulveområder

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

Naturstyrelsen har nu udrustet trailerne og låner dem ud i områder, hvor der er problemer med ulveangreb på husdyr.

Trailerne kan lånes gratis for en periode af eksempelvis lokale landbo- eller fåreavlerforeninger, som vil stå for det videre udlån.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi udlåner ikke trailerne til enkeltpersoner fra dag til dag, men gerne til foreninger for et halvt eller et helt år ad gangen, hvis de vil stille dem til rådighed for husdyrholderne i lokalområdet, siger koordinator for Naturstyrelsens vildtkonsulenter Rune Juelsborg Karsten.

Indkøbt for særlig bevilling

De fire trailere er indkøbt for en særlig bevilling, som Miljøstyrelsen fik på finansloven for 2022 til at i mødekomme nogle af Vildtforvaltningsrådets ønsker til fremtidens ulveforvaltning.

Trailerne bliver placeret på Naturstyrelsens vest- og midtjyske enheder: Vadehavet, Blåvandshuk, Vestjylland og Søhøjlandet.

Rune Juelsborg Karsten understreger, at det ikke koster noget at låne trailerne, men at man naturligvis skal bruge dem til det formål, de er tiltænkt, og levere dem tilbage i samme tilstand, som man modtager dem.

- Trailerne er til for at blive brugt. Vi stiller engangsudstyr som handsker og patroner til boltpistoler til rådighed, som man bare kan bruge af, og resten af udstyret skal selvfølgelig hver gang afleveres i en sådan stand, at den næste låner også kan have glæde af det, understreger Rune Juelsborg Karsten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nærmere oplysninger om udlån af trailerne hos Naturstyrelsens ulvekonsulenter