Lyt til artiklen:

Kæmpe klatrepark i smukke omgivelser

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Abonnementsartikel

Når Tivoli Friheden i Aarhus slår hul på parkens 120. sæson, skærtorsdag den 6. april, kan besøgende se frem til en unik og anderledes oplevelse, der bringer naturen helt tæt på, nemlig en klatrepark, der bliver den allerførste af sin art i en dansk forlystelsespark

Klatreparken, som åbner den 18. maj, består af fem klatrebaner og omfatter et areal på 8.000 m2, der blandt andet byder på 7 svævebaner, hvor den længste bane er hele 126 meter lang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
rich-media-2
Hjertet af klatreparken centrerer sig omkring en 15 meter høj klatreskulptur. Ill: Tivoli Friheden.

Nå helt nye højder

Den nye klatrebane ligger i den historiske, smukke Havreballe Skov, der omkranser Tivoli Friheden. Her troner de fem klatrebaner frem i trætoppene og byder på et smukt udsyn over parken fra 3 - 15 meters højde.

Banerne er fordelt mellem 39 træer med 57 platforme og intet mindre end 69 klatremomenter, der giver udfordringer til alle; både de øvede og de mindre øvede.

Hjertet af klatreparken centrerer sig omkring en 15 meter høj klatreskulptur, der knejser sig i Svanesøen og fungerer som e?n af de 57 platforme, man trygt kan lande på mellem de mange svævebaner.

Den resterende del af klatreparken breder sig i skovbrynet bag parkens store udendørsscene og omkring Svanesøen.

rich-media-3
Ill: Tivoli Friheden.

Tæt på naturen

Allerede tilbage i 1815 blev skovområdet i Havreballe Skoven omtalt 'Friheden', der dengang var et yndet udflugtsmål for datidens aarhusianere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Friheden var dengang - og er stadig den dag i dag - et naturfrirum for byens borgere, der manglede luft og plads til fællesskab.

- Vi glæder os lidt mere end sædvanligt, for midt i Maj har vi som den første klassiske forlystelsespark, premiere på en flot ny Klatrepark, hvor gæsterne kommer til at mærke adrenalin-kicket på en ny måde blandt de store gamle egetræers kroner. Vi ved, at der er stigende interesse for aktiviteter der styrker samværet om oplevelser, hvor man skal bruge sin krop og sin fysik - og med baner af forskellig sværhedsgrad, og efter indledende grundig instruktion, så vil der være noget for enhver - såvel de forsigtige som de lidt mere vovede, siger Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, der glæder sig til åbningen:

- Tanken bag parkens nye klatrepark er at skabe oplevelser, hvor mennesker mødes, har det sjovt og bliver udfordret. Er man på udkig efter en aktivitet, der styrker sammenholdet og dynamikken, er klatreparken et sjovt og godt bud! Det er både sjovt og lærerigt samtidigt med, at man virkelig får sat sine samarbejdsevner og evne til at kommunikere på prøve. Hvem vil ikke gerne svæve afsted med fuld fart under trætoppene?, lyder det fra direktøren.