Lyt til artiklen:

Luksuscamping på slottet

00:00
Hastighed: ???x
03:01

Abonnementsartikel

Camping er meget populært herhjemme, og interessen for at overnatte i det fri er stærkt stigende. Overalt i landet oplever campingpladser en stor stigning i efterspørgslen på de populære på plader.

Og især én overnatningsform er eftertragtet: luksushytter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har fået en af Danmarks største turistattraktioner, Egeskov Slot ved Kværndrup på Fyn, til for første gang at forsøge sig med såkaldt glamping.

Ordet er en sammentrækning af glamour og camping og byder i al sin luksus-enkelthed på en overdådig overnatning.

- Vi har oplevet den magiske stemning omkring skovsøen til Heartland Festival, og det har i længere tid været i vores overvejelse, om vi skulle prøve at tilbyde en form for sommerophold i de omgivelser. Med Egeskov Glamping vil vi tale ind i flere af vores kernetilbud som vi løbende udvikler, siger Direktør Henrik Neelmeyer.

rich-media-2
Det er telte som dette, du kan overnatte i på Egeskov Glamping. Pressefoto.

Egeskov Slot har ikke tidligere haft mulighed for at tilbyde overnatning til de mange turister, der hvert år lægger vejen forbi slottet, der er en af Nordeuropas bedst bevarede vand- og renæssanceborge.

- Der har tidlige været forespørgsler på overnatning ved Egeskov, og det prøver vi nu af i en moderne opsætning, der rammer én af de nyeste campingtrends, nemlig glamping. Det er ikke familiecamping, men voksencamping, som tilbydes i de smukke omgivelser på Egeskov, siger han

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kun i tre uger

Egeskov Glamping åbner i 3 uger i juli 2023, og campingområdet er spredt ud over et idyllisk område ved skovsøen, som også fungerer som vandreservat for det populære slots voldgrav.

Her finder man 34 glampingtelte, der er indrettet med rigtige senge med madras, sommerdyner, hovedpude og sengelinned.

Derudover er der campingstole med bord, en lille køleboks, en lampe, plaider, strøm til mobilopladning med mere, ligesom der er adgang til toilet og badefaciliteter på glamping-området.

rich-media-4
Under opholdet er der fri adgang til de mange oplevelser, som Egeskov byder på i haven, i udstillingerne og på slottet. Pressefoto.

Luksusforkælelse

Ifølge Henrik Neelmeyer henvender Egeskov Glamping sig til alle, der sætter pris på at være i nuet i naturen og få outdooroplevelser, kultur og generelt søger fællesskab med andre.

I løbet af opholdet på Egeskov Glamping bliver gæsten forkælet med velkomstbobler, morgenmad "to go", morgenyoga og guidede haveture. Og så er der fri adgang til de mange oplevelser, som Egeskov byder på i haven, i udstillingerne og på slottet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hertil kommer at glampinggæsterne vil blive tilbudt langbordsmiddage ved skovsøen, aftenrestaurant i cafeen samt mulighed for at opleve i livekoncerter på onsdage i sommerferien.

Populært turistmål

Egeskov Slot har gennem historien været ejet af nogle af Danmarks mest kendte adelsslægter: Brockenhuus, Ulfeldt, Bille-Brahe og Ahlefeldt. Siden 1784 har Egeskov været i Bille-slægtens eje, og i dag hedder ejeren Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Greven har siden 2017 dannet par med prinsesse Alexandra af Berleburg, og de bor sammen på slottet, som hvert år har langt over 200.000 besøgende.