Lyt til artiklen:

Masser af ny urørt skov på vej

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Abonnementsartikel

Hvis man er glad for natur og længes efter at komme ud og se urørte skovarealer i de privatejede skove, så vil der i den nærmeste fremtid blive endnu mere mulighed for at få stillet nysgerrigheden.

Der er tale om i alt 39 private skove, hvor naturen får lov at udvikle sig vildt. Størrelsen på de enkelte projekter varierer fra små projekter på størrelse med 10 parcelhusgrunde (en hektar eller 10.000 kvadratmeter) og op til større projekter på knap 30 hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De i alt 240 hektar nye urørte skove er resultatet af dette års tilskud til privat urørt skov.

Godt nyt

- Der er stor interesse for tilskud til privat urørt skov. De 240 hektar ny privat urørt skov der er på vej i år er godt nyt for de mange insekter, svampe og fugle, der trives med store gamle og døde træer. Når den urørte skov bliver rigtig gammel opstår, der lysninger, med andre planter og dyr, og det giver alt sammen mulighed for vilde naturoplevelser, siger kontorchef Bettina Helle Jensen fra Miljøstyrelsen.

Formålet med tilskudsordningen til urørt skov er at bevare og fremme biodiversiteten i de privatejede skove. Tilskuddet er målrettet private skove med potentilale for store naturværdier og aftalen gælder i al fremtid.

Miljøstyrelsen har udbetal i alt 27,9 mio. kroner til at dække indtægterne fra salg af træ, som skovejerne går glip af.

Ved ophold i skovene gælder de almindelige adgangsregler. Det vil blandt andet sige, at man frit kan bevæge sig afsted til fods i dagtimerne på veje og stier.