Lyt til artiklen:

Undgå vandspild i haven

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Abonnementsartikel

De fleste haveejere kender nok det at stå med haveslangen og pumpe vand ud i staudebedet eller drivhuset, indtil der spreder sig store søer omkring planterne.

Det kan være nødvendigt for planternes overlevelse, men det er hverken bæredygtigt eller økonomisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Husqvarna Nera klipper uden kabler

Se også:

Husqvarna Nera klipper uden kabler

Det er denne udfordring producenten Gardena vil løse med deres nye drypvandingssystem, Micro-Drip, som drypper hver enkelt dråbe ned i jorden præcis der, hvor der er behov for det: ved rødderne.

Udover vandbesparelsen skal du ifølge Gardena heller ikke længere bruge tid på vandingen, for når systemet er installeret, kører det af sig selv.

rich-media-3
Det er muligt at tilføje en app-styret vandingskontrol og sensor til systemet. Pressefoto.

Tilpas og udbyg

Systemet kommer i flere udgaver, der kan tilpasses den enkeltes behov, og Micro-Drips forbindelsesteknologi gør det nemt at tilføje nyt og rykke rundt.

I det nye, opdaterede Micro-Drip-System er antallet af enkeltkomponenter reduceret for at gøre installationen let og intuitiv. Faktisk er der kun fire trin til at komme i gang:

Træk haveslange fra din vandhane til der, hvor du ønsker drypvanding. Herefter tilsluttes den lille kobling/basisenhed fra Micro-Drip-Systemet for at regulere vandtrykket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Træk derefter hovedrør, forbindelsesrør og drypslanger derhen, hvor du ønsker vanding, og endelig skal du skrue dyser og drypsystemer fast, som det passer til din indretning

Du kan lægge slanger og rør over jorden for let at kunne rykke rundt, eller du kan grave dem ned i jorden for en mere fast installation. Har du behov for særlige former for vanding, kan du tilkoble en lang række dyser systemet, for eksempel vandforstøver og dryp-, vippe- og sprøjtevanding.

rich-media-5
Micro-Drip-System kan tilpasses den enkeltes behov. Pressefoto.

Styr fra mobilen

Hvis du vil gå all-in på drypvanding og automatisere vandingen helt, kan du tilføje en app-styret vandingskontrol og sensor. Med vandingskontrollen kan du via app'en styre, hvornår og hvor ofte dine planter skal vandes.

Sensoren måler jordens fugtighed og afbryder automatisk drypvandingen, hvis jorden er fugtig nok.