sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Få en bedre søvn med disse tips

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

En god søvn er afgørende for vores velbefindende, og det er ikke helt forkert at sige, at en god nat giver en god dag. Udover at vi føler os bedre tilpas og har mere energi efter en god nats søvn, har søvnen desuden en lang række andre funktioner, blandt andet at reparere mindre skader i muskler og sener samt at bearbejde dagens indtryk og gøre klar til nye.

Dyner og sengetøj betyder mere, end du måske tror

Har man svært ved at sove, er det ofte fordi, sengetøjet er tyndslidt eller lagnet ligger og krøller. Hos Søvn & Comfort kan du finde et stort udvalg af både dyner, puder, sengetøj og meget andet, der kan være medvirkende til, at du får en bedre søvn. Også din dyne har nemlig stor betydning for, hvor godt du sover. Her kan det være en mulighed at vælge en tynd dyne til sommerbrug og en vinterdyne til de kolde måneder.

Er du sulten? Stå op og spis

En anden ting, man ofte ikke tænker over, men som ikke desto mindre har en betydning for, om vi kan falde i søvn eller ej er, om man er sulten. Hvis man er sulten, rumler maven, og det kan være svært at falde til ro. Selvom man ikke føler sig decideret sulten, kan det alligevel være værd at mærke efter, om man trænger til en lille snack.

Her kan en banan og en tår vand være det, der skal til for at man igen kan overgive sig til søvnen og vågne op frisk og veludhvilet næste morgen. Undgå større måltider, da det kan betyde, at arbejdet med at forbrænde maden kan skabe aktivitet i kroppen og dermed give sig udslag i det samme problem, nemlig at man ikke kan sove.

Der er altså flere tiltag, man kan overveje, hvis man ligger søvnløs og bare ønsker sig at falde i søvn. Udover de tips, vi allerede har været inde på, må man naturligvis ikke glemme de allestedsnærværende råd om at undgå koffeinholdige drikke nogle timer før sengetid og også lægge mobiltelefonen og andre skærme væk en times tid eller mere, inden man skal i seng.