Lyt til artiklen:

Ny hækkeklipper med masser af muskler

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Abonnementsartikel

Med den nye HSA 60Nu lancerer Stihl sin mest kraftfulde, batteridrevne hækkeklipper til private brugere.

Den nye maskine henvender sig til haveejere, som ønsker nemt at kunne klippe buske, træer og hække uden at gå på kompromis med ergonomi, støjniveau eller ydelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Stihl i en pressemeddelelse.

Maskinen har en ydeevne på over en times driftstid, og den vejer 3,5 kg. HSA 60 er udstyret med antivibrationssystem, som gør klipningen mindre anstrengende.

- En nyhed for HSA 60 er også det roterbare håndtag, som gør det betydeligt nemmere at klippe vertikalt. Desuden bliver det nemmere at betjene sikkerhedsafbryderen, som sidder på indersiden af grebet. Kombinationen af ydeevnen og det ergonomiske design betyder, at haveejeren slipper for at opdele arbejdet i etaper, siger Mats Gustafsson, produktchef hos Stihl Norden.

rich-media-3
HSA 60 har roterbart håndtag. Pressefoto.

Nyeste knivteknik

Den nye HSA 60 er udstyret med den nyeste knivteknik fra Stihl, hvor dråbeformede modholdere fanger grenene, og diamentslebne knive giver rene snit og hurtige resultater.

Hækkeklipperen er også udstyret med et anti-block-system, som forhindrer, at tykkere grene stopper klipningen. Hvis kniven stopper, skal man bare slippe gashåndtaget og så aktivere det igen. Kniven skifter derefter retning, så grenen løsnes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HSA 60 er udstyret med en EC-motor (børsteløs) samt knivbeskyttelse i enden, som giver mindre slitage ved arbejde tæt på jorden og mure, og så den skånsom for brugerens hørelse takket være det lave støjniveau..

- Arbejde med et batterisystem indebærer fleksibilitet i havearbejdet, da det samme batteri kan bruges til flere maskiner. Hvis man skal i gang med en ny opgave i haven og derfor har brug for at skifte udstyr, kan man nemt flytte batteriet, siger Mats Gustafsson.

rich-media-5
HSA 60 har en knivlængde på 60 centimeter. Pressefoto.