Lyt til artiklen:

Det Sønderjyske Fællesdyrskue tæller ned

00:00
Hastighed: ???x
02:58

Abonnementsartikel

I år er det 62. gang, at det Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted - et skue med stolte traditioner og en historie, der går tilbage til 1937.

Dengang som nu vil topdyr være mulige at se og opleve ved præsentation og bedømmelse i Dyrskueringen. Det gælder malkekvæg, kødkvæg, heste, får, geder, kaniner og fjerkræ.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrskuet i Aabenraa bliver afholdt sidst i maj, og dermed er nedtællingen til 2023-udgaven i fuld gang. Det skriver Det Sønderjyske Fællesdyrskue i en pressemeddelelse.

På dyrskuepladsen kan publikum opleve godt 160 udstillere inden for både landbrug og andre erhverv og interesser, og der vil være noget for enhver smag.

Den faglige udstilling spænder fra de gamle veterantraktorer til de nyeste maskiner med ny teknologi med GPS-udstyr og tildelingskort.

"Vi er rigtig glade for, at vi i år har stor tilgang af nye udstillere, som kommer og viser deres produkter", skriver dyrskuet i Aabenraa i pressemeddelelsen.

Masser af oplevelser

De to dyrskuedage byder på oplevelser for både børn og voksne fra by og land.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag formiddag er alle børneinstitutioner og skoler inviteret til dyrskuet, som har vist stor interesse for at komme - og i øvrigt vil der være morgenmad til alle børn.

rich-media-4
I år er det 62. gang, at dyrskuet bliver afholdt. Foto: Anita Osk Fastrup.

Grise bliver generelt ikke udstillet længere på dyrskuerne. Men for også at vise denne gren af landbruget, er det muligt at opleve en so med smågrise samt et slagtesvin, oplyser dyrskuet.

Der vil også være mulighed for at malke en ko eller male korn til mel, og bagefter kan melet komme med hjem til en omgang friskbagte boller eller lignende.

Derudover kan gæsterne give sig i kast med at lave halmballer, reb eller prøve at smede jern.

rich-media-5
Forventningen er, at omkring 22.000 gæster vil besøge skuet. Foto: Anita Osk Fastrup.

Til de mindste vil der være en stor sandkasse med traktorer og en korn-container, hvori der gemmer sig en overraskelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både fredag og lørdag vil der også være hesteshow klokken 14.30, og på standen ved 4H kan alle børn udstille deres kæledyr - her vil der være kaniner, marsvin, hamstre og andre smådyr.

Nyt fødevareområde

I år byder Det Sønderjyske Fællesdyrskue også på et nyt fødevareområde, hvor fødevareproducenter vil stå klar med smagsprøver.

Der vil også være forskellige madboder med alt fra den traditionelle ringrider til fish and chips, panini, kebabruller, hjemmelavet is, the- og kaffespecialiteter, sandwich, sønderjysk toast og meget mere.

rich-media-7
Dyrskuets historie går tilbage til 1937. Foto: Anita Osk Fastrup.

Forventningen er, at omkring 22.000 gæster vil besøge skuet over de to dage, og derfor kræver det planlægning og styr på logistikken, når et dyrskue som det sønderjyske skal foregå.

I den forbindelse oplyser dyrskuet, at der vil være parkering for publikum på Aabenraa Havn med gratis shuttlebus til dyrskuepladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fredag 26. maj og lørdag 27. maj - begge dage fra klokken 9.00-17.00.