Lyt til artiklen:

Skånsom fræsning af køkkenhaven

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

De fleste haveejere i den modne alder kender den klassiske gule havefræser, også kaldet en kultivator, der både larmer og fræser dybt. Den er glimrende til større områder, hvor man ikke behøver at cirkle ud og ind mellem blomster og buske.

Men hvis man har en køkkenhave, hvor der ikke skal fræses i bund, men man alligevel gerne vil have vendt jorden omkring planterne, så er Ryobis batteridrevne havefræser et godt bud.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Maskinen river ukrudt og småplanter op med rødderne, og samtidigt ilter og vender den jorden. Den har en arbejdsdybde på 10 centimeter, og maskinen har tre hastighedsindstillinger.

Ikke brug for værktøj

Arbejdsbredden er maksimum 20 centimeter, men det kan justeres ved at vælge to fræseblade i stedet for de fire, som maskinen kommer med.

Montering af fræsebladene sker uden brug af værktøj.

Ryobis kultivator har desuden justerbart støttegreb, som sammen med teleskophåndtaget bevirker, at du kan arbejde i længere tid ad gangen uden at overbelaste kroppen.

Høj have

Som du kan se af videoen er vores lille test-køkkenhave hævet op i cirka halvanden meters højde, så her var vi yderligere for, at maskinen blot vejer 5,2 kilo med batteri, hvilket betyder, at man kan have den med overalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig er rengøringen nem, fordi man kan afmontere knivene uden bruge af værktøj, ligesom beskyttelsesafskærmningen kan løftes, så det er nemt at få jorden af.

Nemt, hurtigt og praktisk

rich-media-4
Kultivatoren har en arbejdsdybde på 10 centimeter. Pressefoto.