Lyt til artiklen:

Ny serie af robotplæneklippere fra Texas.

00:00
Hastighed: ???x
03:46

Abonnementsartikel

Fra producenten Texas kommer nu en helt ny og gennemarbejdet robotplæneklipper. Der er tale om en ny RMX-serie, hvor model RMX800 indgår.

RMX800 er målrettet til brug på plæner med en størrelse på omkring 800 (Maksimum 1.000) kvadratmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kan håndtere skråninger op til 20 grader (36 procent), hvilket gør den i stand til at håndtere størstedelen af de danske parcelhusgræsplæner.

Robotplæneklipperen kan komme igennem passager ned til 80 cm, og med dens indbyggede Multi-Zone funktion kan man selv vælge op til fire forskellige startpunkter.

Den er støjsvag, let at vedligeholde og med Texas' app kan man nemt tilpasse robotplæneklipperens klippeplan til at passe lige nøjagtig ens behov og hverdag ned til den enkelte time.

rich-media-3
RMX-modellerne kører på tre hjul. Pressefoto.

Tre flyvende knive

RMX800 bioklipper med tre flyvende knive (også kendt som pivoterende knive), der roterer med 2.800 omdrejninger i minuttet. Hver kniv leverer et rent snit og sørger for, at græsset ikke flosser og visner i spidserne.

Knivene er lavet sådan, at hvis de rammer en småsten eller andet, der ligger på græsplænen, så preller de af, så de ikke så nemt tager skade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

RMX-modellerne kører på tre hjul. Ét mindre svingbart foran, der er gemt under robottens skjold, og to store bagved, der driver den. De bagerste hjul er lavet med et kraftigt mønster, der skal sikre, at de ikke laver hjulspin og kører fast, hvis jorden er blød.

Masser af sensorer

Robotplæneklipperen kommer med flere forskellige sensorer, der både hjælper under klipningen samt sørger for, at robotten er sikker at have kørende.

Løftesensoren sørger for, at hvis robotten registrerer, at den bliver løftet under klipningen, så stopper knivene, så man ikke kommer til skade.

Forhindringssensoren opfanger, når robotten kører ind i noget, der er minimum 10 centimeter, og væltesensoren registrer, hvis robotplæneklipperen er eller har været væltet.

Det kan være, at en skråning har været for våd, stejl eller noget andet har forårsaget, at den er væltet. Man kan derefter læse om det i sin log på app'en.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hertil kommer en regnsensor, der opfanger, hvis det regner, og får robotplæneklipperen til at stoppe med at klippe, køre hjem og vente i nogle timer før, at den forsøger at klippe videre, hvis det er tørvejr.

rich-media-6
Indstillinger kan foretages manuelt eller via en app. Pressefoto.

Indbygget display

På robotplæneklipperens indbyggede display kan man se flere ting såsom, om den er tilsluttet Wi-Fi eller Bluetooth.

Man kan ligeledes bruge displayet til at indstille noget af klippeplanen og ændre robottens PIN-kode. Disse indstillinger - og mange flere - kan også ændres i robottens app.

RMX800 kommer med et 20V litiumbatteri på 5,0 Ah, der ,afhængigt af plænens udformning, giver en aktiv klippetid på mellem 120 og 180 minutter. Ladestationen er udstyret med hurtig ladning, og det tager det cirka to timer at lade batteriet helt op igen.

Klippeskjoldet er lavet af UV-bestandigt plast, og på robottens ryg finder man stopknappen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To større modeller

I RMZ-serien kommer også to større modeller, der kan klare henholdsvis 1.600 og 2.000 kvadratmeter. De to større modeller er generelt ens, men adskiller sig ved at have forskelligt software, der gør robotten mere intelligent, så den får en større kapacitet.

RMX1600og 2000 er blandt de mest lydsvage på markedet med et garanteret maksimum lydniveau på under 52 Db. Desuden er ladestaionen udbygget med såkaldt Super-Link, som fungerer som en Wi-Fi extender. Det vil sige, at den videresender Wi-Fi signal ud til robotten, når den kører uden for den almindelige Wi-Fi dækning.