Lyt til artiklen:

Kort tid efter stiftelse: Toppen i ny forening til hobbylandmænd trækker sig

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Abonnementsartikel

Det er mindre end to uger siden, at foreningen Landbrugsret blev dannet. En forening med kun et formål; nemlig at hjælpe borgere, der har fået deres landejendom omkategoriseret til ejerbolig.

Men selv om der kun har været ét formål, så har det alligevel skabt store uenigheder. Faktisk så store, at toppen i foreningen i dag har meddelt resten af bestyrelsen, at de trækker sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden Iben Louise Birkkjær, næstformanden Christoffer Schou og bestyrelsens sekretær kan ikke længere se sig selv som repræsentanter for foreningen.

Ny forening til hobbylandmænd, der har fået omkategoriseret landejendom

Se også:

Ny forening til hobbylandmænd, der har fået omkategoriseret landejendom

De begrunder det med kaotiske møder, aftalebrud, manglende kommunikation og manglende tillid, og de har alle tre meldt sig ud af bestyrelsen og foreningen med øjeblikkelig virkning.

- Vi kan ikke arbejde og skabe resultater i et miljø, hvor der er kræfter, der arbejder for, at vi skal trække fronterne op mellem dem og os, siger afgående formand Iben Louise Birkkjær i en pressemeddelelse.

Hun fortæller til Maskinbladet, at for hende er gennemsigtighed vigtig.

- Det kan virke som om, vi smækker med døren, og det er jo meget voldsomt, at trække sig som formand. Jeg havde håbet på noget andet, og at vi skulle arbejde sammen, og at foreningen kunne give pondus og modspil, så det har været en svær beslutning at gå, siger Iben Louise Birkkjær til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Manglende tillid

På Facebook har den nystiftede forening 1.700 følgere og sidst den afgående formand så medlemstallet, var det på 850. Indtil nu har der været ni personer i bestyrelsen.

Sammen med de to andre afgående bestyrelsesmedlemmer oplyser hun, at den interne kommunikation i foreningen er mangelfuld, og at der mangler tillid bestyrelsesmedlemmerne imellem.

- Den ene hånd ved ikke, hvad den anden laver, og aftaler bliver ikke holdt, så det er umuligt at skabe nogen som helst fremdrift på vegne af foreningens medlemmer. Noget så simpelt som at overholde en dagsorden på et bestyrelsesmøde synes umuligt, siger Iben Louise Birkkjær.

Kæmper videre mod omkategorisering

Sammen med sin mand bor Iben Louise Birkkjær på en ejendom med 5,7 hektar jord og fem heste nord for Låsby i Midtjylland. En ejendom, som Vurderingsstyrelsen har omkategoriseret til ejerbolig.

- Kamplysten er ikke taget ud af mig, og jeg kæmper stadig for, at vi ikke skal betale skat som om, det var et parcelhus, vi boede i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De afgående medlemmer vil nu i stedet indgå i en dialog med de lovgivende politikere om, hvordan man sammen løser problemet med den nye kategorisering af landejendomme.

Efter udmeldelsen har Iben Louise Birkkjær endnu ikke fået en tilbagemelding fra de seks resterende bestyrelsesmedlemmer.