Lyt til artiklen:

Efter opgør i foreningen Landbrugsret: Nogle vil bestemme for meget

00:00
Hastighed: ???x
03:25

Abonnementsartikel

Med begrundelsen om kaotiske møder, aftalebrud, manglende kommunikation og manglende tillid trak Iben Louise Birkkjær sig som formand for den nystiftede forening Landbrugsret tirsdag eftermiddag.

I dag tager den tilbageværende bestyrelse så til genmæle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, primært problemet har været, at der har været to modsatrettede ønsker. Flertallet i bestyrelsen har ville have en flad struktur, og vi har ikke ønsket at have en formand, der har dikterer vilkårene. Derfor indkaldte vi til et møde, hvor vi foreslog en omrokering. Og så er det, at de smækker med døren, og så står vi lidt undrende tilbage, siger Lisa Poulsen, der er medlem af Landbrugsrets bestyrelse, til Maskinbladet.

Sammen med to andre bestyrelsesmedlemmer forlod Iben Louise Birkkjær foreningen, der har som eneste formål at hjælpe borgere, der har fået deres landejendom omkategoriseret til ejerbolig.

- Vi opfatter os som en græsrodsforening, og det vil sige, at vi har en flad struktur. Vi har ikke været interesserede i kasketter, hvor formanden bestemmer, hvad der skal foregå. Vi har møder, hvor vi ønsker konsensus, hvor der bliver diskuteret frit, og når man når hen til noget, hvor alle er enige, så er det det, vi gør. Men det er ikke det, vi har oplevet, og det har været nødvendigt at italesætte, og det er nu blevet til, at der er nogen, der har meldt sig ud og smækket med døren, forklarer Lisa Poulsen.

Kort tid efter stiftelse: Toppen i ny forening til hobbylandmænd trækker sig

Se også:

Kort tid efter stiftelse: Toppen i ny forening til hobbylandmænd trækker sig

Den nu tidligere formand fortæller dog, at foreningens interne kommunikation er mangelfuld, og at der mangler tillid bestyrelsesmedlemmerne imellem.

- Den ene hånd ved ikke, hvad den anden laver, og aftaler bliver ikke holdt, så det er umuligt at skabe nogen som helst fremdrift på vegne af foreningens medlemmer. Noget så simpelt som at overholde en dagsorden på et bestyrelsesmøde synes umuligt, sagde Iben Louise Birkkjær i går til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var nogle, der ville bestemme

Lisa Poulsen var sammen med Ole Osterhammel primus motor for at starte foreningen, der ifølge hende på mindre end 14 dage har fået over 1.000 medlemmer. Hun er glad for, at formandsopgøret kom så tidligt.

- Vi har haft svært ved at leve med, at vi har haft en formand, der ikke har været synlig, men samtidig ville diktere, hvad bestyrelsen skulle. Vi er rigtige glade for, at vi fik taget det her opgør i starten. Det var det rigtige tidspunkt, for vi er nødt til at være enige om, hvad det er for en arbejdsform, vi har. Det, der har været stenen i skoen, er, at der har været nogle, der gerne ville bestemme, siger Lisa Poulsen.

Ny forening til hobbylandmænd, der har fået omkategoriseret landejendom

Se også:

Ny forening til hobbylandmænd, der har fået omkategoriseret landejendom

Landbrugsret har nu fået tre nye medlemmer ind i bestyrelsen og valgt Dorthe Roust Nissen som ny formand.

- Vi er glade for, at vi nu har fået en arbejdende formand, men vi er kede af, at det er endt på den her destruktive måde. Vi havde ingen intention om, at der var nogle, der skulle gå ud, men vi havde en intention om, at vi skulle være enige om, hvordan bestyrelsen skulle arbejde, siger Lisa Poulsen.

rich-media-5
Lisa Poulsen har selv fået omkategoriseret sin ejendom på Nordvestsjælland. Her har hun cirka 11 hektar jord med frugt, nødder, bær, skov, eng, mose og to søer. Privatfoto

Hun har selv af Vurderingsstyrelsen fået omkategoriseret sin landejendom med cirka 11 hektar jord ved Havnsø i Nordvestsjælland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når der kommer en lille smule mere ro på efter alle indsigelserne til Vurderingsstyrelsen, så indkalder vi en ekstraordinær generalforsamling, så vi kan møde alle vores medlemmer, siger hun.

21.000 ejendomme har skiftet kategori som følge af den nye ejendomsvurderingslov. Alle har 14 dage til at gøre indsigelse, hvis grundlaget for ændringen er faktuelt forkert.