sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Kom hælsporer til livs

00:00
Hastighed: ???x
02:42

Abonnementsartikel

Find en god indlægssål

Først og fremmest bør du kigge på dit fodtøj. Mangler der noget? Indlægssåler kan hjælpe med at aflaste trykket på dine hæle og reducere smerten. Der er mange forskellige typer af indlægssåler til rådighed, så sørg for at vælge en type, der passer til dine individuelle behov. Du kan fx læse om indlægssåler fra align footwear her.

Det kan også være, du skal investere i et par nye sko. Det er vigtigt at have fodtøj med en god støtte og polstring for at reducere stress på dine hæle. Undgå sko med høje hæle eller flade sko uden støtte.

Stræk dine fødder

Stræk dine fødder regelmæssigt for at hjælpe med at reducere smerter og forebygge yderligere skader. Senere i artiklen får du et bud på en daglig udstrækningsrutine, der kan hjælpe med at styrke både ben og fødder!

Er dine smerter slemme? Så kan du overveje at bruge is eller varme til at lindre smerter og hævelse i dine hæle. Is kan hjælpe med at reducere inflammation, mens varme kan hjælpe med at øge blodgennemstrømningen og lindre smerter.

Hvis dine symptomer ikke forbedres, er det vigtigt at konsultere en læge. De kan hjælpe med at identificere årsagen til dine symptomer og foreslå yderligere behandlinger, såsom receptpligtige medicin eller fysisk terapi.

En udstrækningsrutine til ben og fødder

At styrke fødder og ben kan have en positiv effekt på din balance, din gangart og dine fysiske præstationer, og så er det en god metode til at komme yderligere skader i forkøbet.

En daglig rutine kan se sådan ud:

  • 2-3 sæt af fodruller på hver fod i et par minutter
  • 2-3 sæt af tågrib på hver fod á 10 gentagelser
  • 2-3 sæt af fodløft på begge fødder á 10 gentagelser
  • 2-3 sæt af squats á 10 gentagelser
  • 5-10 minutters gang på trapper

Til fodrullerne skal du bruge en golfbold eller en tennisbold, som du placerer på gulvet mellem dine fodplader. Bolden ruller du under din fod.

Ved tågrib skal du sætte dig ned på en stol og prøve at gribe et håndklæde med dine tæer og trække det hen imod dig.

Ved fodløft, skal du stå med fødderne på jorden og løft hælene, indtil du står på tæerne. Sænk derefter hælene ned til jorden igen.

Ved squats skal fødderne ud skulderbredes afstand fra hinanden. Så bøjer du dig ned i en squat, som om du vil sætte dig på en stol. Rejs sig igen og gentag.

Det er vigtigt at starte langsomt og gradvist øge intensiteten, hvis du ikke er vant til at træne dine fødder og ben regelmæssigt. Konsulter din læge, hvis du har nogen helbredsproblemer eller er usikker på, om disse øvelser er passende for dig.