Lyt til artiklen:

Ny skatteaftale skal hjælpe fritidslandbrug, der er blevet til ejerbolig

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

Der er nu en hjælpende hånd på vej til ejerne af de 21.000 ejendomme, der har skiftet kategori som følge af den nye ejendomsvurderingslov.

Et flertal i folketinget ændrer nu de skatteregler, der har fået fritidslandmænd til at frygte et skattesmæk efter Vurderingsstyrelsen har ændret deres landbrug til en ejerbolig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I forbindelse med overgangen til de nye regler sikrer vi, at overgangsordningen bliver mere tryg og enkel, så ejerne som udgangspunkt kan blive i deres nuværende kategori, indtil ejendommen bliver solgt. Det betyder, at man eksempelvis i langt højere grad end i dag vil kunne bygge om og sælge jord fra uden at falde ud af overgangsordningen, siger skatteminister Jeppe Bruus (S) i en pressemeddelelse.

Efter opgør i foreningen Landbrugsret: Nogle vil bestemme for meget

Se også:

Efter opgør i foreningen Landbrugsret: Nogle vil bestemme for meget

Overgangsordningen sikrer, at alle, hvis ejendom skifter kategori fra landbrug til ejerbolig - eller omvendt, kan fastholde den nuværende beskatning. Det betyder, at man nu godt må renovere, bygge til, omlægge jord og lignende og så stadig være i overgangsordningen så længe, man bliver boende.

Ny kategori for naturejendomme

Forligskredsen har også besluttet, at der skal arbejdes med at finde en kategori for naturejendomme, så boligbeskatningen ikke står i vejen for dem, der gerne vil omlægge jord fra produktion til eksempelvis natur.

- Vi er enige om, at der er behov for at se på reglerne fremadrettet. Derfor har jeg bedt Skatteministeriet lave et oplæg til ny kategori for naturejendomme, som kan behandles i forligskredsen, siger Jeppe Bruus.

Den forenklede overgangsordning foreslås at træde i kraft den 5. juni 2023. De berørte ejendomsejere vil modtage et brev fra Vurderingsstyrelsen om den udvidede overgangsordning.