Lyt til artiklen:

Din hund elsker at spise giftig havegødning

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

En væsentlig ingrediens i gødningspillerne er nemlig benmel, som hunde elsker. Desværre er der også mange andre ting i gødningen, for eksempel kemikalier, som hunde ikke kan tåle.

Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forsikringsselskabet oplyser, at man hvert år har adskillige hunde, der er blevet forgiftet efter at have spist gødningspiller.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på de potentielle farer, gødningspillerne udgør, når du beslutter, hvordan og med hvad, du vil gøde i din have.

Her er Agria Dyreforsikrings ekspertråd til have- og hundeejerne.

Symptomer på forgiftning

Hvis din hund bliver forgiftet af at have spist gødningspiller, kan den vise forskellige symptomer, og de kan variere i intensitet afhængigt af hundens størrelse, mængden indtaget og andre faktorer. Nogle af de almindelige symptomer inkluderer:

Opkastning og diarré: Hunde kan opleve hyppig og ukontrolleret opkastning samt diarré som reaktion på gødningspillernes giftige indholdsstoffer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mavesmerter: Hunde kan udvise tegn på ubehag eller smerte i maven, herunder knurren eller beskyttelse af området.

Sløvhed og svaghed: Giftstofferne i gødningspillernes benmel kan forårsage generel træthed, svaghed og mangel på energi hos hunden.

Øget tørst og vandladning: Nogle hunde kan begynde at drikke mere vand end normalt og hyppigere tisse som en reaktion på forgiftningen.

Oplever du disse symptomer og har du mistanke om, at din hund har spist gødningspiller, så skal du hurtigst muligt søge dyrlæge eller kontakte en digital dyrlægerådgivningstjeneste.

Gode alternativer

For at undgå potentielle hundeforgiftninger kan du overveje alternative metoder til at holde haven frodig og sund. Her er nogle hundesikre alternativer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Organisk gødning: Brug af organisk gødning er en sikrere mulighed for at opretholde en frodig have uden at udsætte hunde for sundhedsrisici. Organiske produkter er lavet af naturlige ingredienser og er fri for farlige kemikalier.

Kompost: Oprettelse af en kompostbunke i haven kan give naturlig næring til planterne og samtidig være ufarlig for hunde. Kompostering af køkkenaffald og haveaffald reducerer også affaldsmængden.

Flydende gødning: Vælg gødning på flaske, der blandes op i vand. Så sikrer du at gødningen optages med det samme og ikke udgør en risiko for hunden, når den kommer forbi på et senere tidspunkt.

Vælger du at bruge gødningspiller, så bør du vande arealet en hel del efter at gødningen er spredt, så du er sikker på at alle rester fra gødningspillerne er væk, før du slipper hunden løs i haven.