Lyt til artiklen:

Løbske kvier på bytur går viralt

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

Til Willie Nelsons sang 'On the road again' er en flok vestjyske kvier gået viralt på de sociale medier. Under en flytning stak de nemlig af fra deres indhegning og landbrugsmedarbejder, der jagtede dyrene igennem den lille by Velling ved Ringkøbing.

- On the road again. Goin' places that I've never been. Seein' things that I may never see again, lyder teksten til Willie Nelsons sang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Et meget passende soundtrack, mener ejeren af kvierne.

- Den er ret beskrivende og passer meget godt til situationen, siger Torben Galsgaard, der ejer Holmager Økologi, med et smil på læben.

Kviernes flugt blev fanget på video af en af eleverne på byens friskole, der delte opslaget på Facebook. Et opslag som, den kendte instagrammer Anders Hemmingsen har delt på både Facebook og Instagram.

- Jeg synes, det er sjovt, at han deler den, og vi har også selv delt den på vores side. Alle har taget det med et smil på læben, siger Torben Galsgaard.

Anders Hemmingsen har 1,2 million følgere på Instagram og knap 400.000 følgere på Facebook.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kviernes flugt er også blevet delt på Velling-bys egne Facebook-side, og selv om flere af beboerne har haft besøg af dyrene i deres haver, så har der ikke været negative reaktioner på de ubudne gæster.

- Der er flere fra byen, der har kommenteret, men vi har indtil videre ikke fået skæld ud, selv om vi har løbet ind igennem villahaver. Vi har skrevet, at hvis der er nogle, der har nogle skader, så skal de kontakte os. Der var en, der skrev, at hvis han kunne få en spand korn til sine høns, så var han godt tilfreds.

rich-media-5
Flere af beboerne i Velling har haft besøg af kvierne i deres haver, men alle har taget det med et smil. Foto: Holmager Økologi

Menneskelig fejl

Det var en menneskelig fejl, der var årsagen til, at kvierne fik mulighed for at komme på bytur.

- Det er en af mine folk, der løber efter kvierne på videoen. Han var en af dem, der lavede fejlen. De kom til at tage et forkert hold kvier, der ikke havde været trænet, for vi har dem altid først i træningsfold, så de er vant til tråd. Det her var kvier, der aldrig har været ude før, så det var dømt til at gå galt, forklarer Torben Galsgaard.

Først ved midnatstid lykkedes det at få dreven de sidste undslupne kvier tilbage i indhegningen.