Lyt til artiklen:

Det er blevet dyrere at have kæledyr

00:00
Hastighed: ???x
04:27

Abonnementsartikel

Danske dyreejere bekymrer sig over de stigende udgifter for at have kæledyr. Stigende foderpriser er den største bekymring, fulgt af bekymringen om dyrlægeregningerne.

Faktisk er det blevet så grelt, at mere end hver femte adspurgte (22 procent) er inde i overvejelser om, hvorvidt de har råd til at beholde deres elskede kæledyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og når man først har sagt A, er der som bekendt ikke langt til B. Derfor kaster undersøgelsen også lys over, hvad der skal ske med dyrene, hvis deres ejere ikke længere har mulighed for at beholde dem. Kun 13 procent af dyreejerne overvejer at aflevere dyrene på et internat, mens 15 procent overvejer aflivning.

- Jeg forstår, at det kan føles håbløst for mennesker, der lever med en anspændt privatøkonomi, men her er det vigtigt at man prioriterer dyrenes trivsel. Selvom det kan være en svær beslutning, har mange hunde og katte har fundet gode nye hjem ved omplaceringer, og også via et dyreinternat, lyder det fra Agria Dyreforsikrings hundeekspert, Lotte Evers.

I undersøgelsen kan man også læse, at hele 52 procent af de økonomisk trængte dyreejere hellere vil skære ned på andre omkostninger end skille sig af med deres dyr. Og det er noget, der får smilet frem på hundeeksperten:

- Det varmer mit hjerte at se, at så mange sætter deres dyr så højt på prioriteringslisten. Vi dyreejere strækker os langt for at give dyrene et godt liv hos os, siger hundeeksperten.

9 tips til at spare penge

På baggrund af undersøgelsen har Agria sammensat en række tips til, hvordan man i forhold til udgifter til kæledyr kan klippe en pels og skære en klo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Køb stort ind

Større er næsten altid bedre, og det gælder også foder, hvor det virkelig kan betale sig at købe ind i større mængder. Luft idéen om at købe foder ind sammen for dine venner, bekendte og naboer.

I skal selvfølgelig tjekke holdbarheden og sørge for, I har plads. Tjek samtidig, om I bruger den billigste forhandler, eller om I kan få en fordelsordning ved at købe stort ind.

Børst tænder

Ja, det er selvfølgelig vigtigt, at du børster dine egne tænder, men her tænker vi på hunden eller kattens tænder. Tand- og mundhuleproblemer kan blive dyrt hos dyrlægen, og det meste kan faktisk forebygges. Særligt små hunde får meget hurtigt tandsten.

Digital rådgivning

De fleste dyreforsikringsselskaber tilbyder digital rådgivning. Har du forsikret dit dyr, vil det i de fleste tilfælde være gratis at konsultere sådan en tjeneste, som potentielt kan spare dig for et besøg hos dyrlægen.

Køb brugt

Næsten alt dyreudstyr kan købes brugt, det er også det bedste for planeten. Tænk også på, om du selv har noget udstyr liggende, som du kan sælge eller give videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kattebakken

Tjek, om du bruger den billigste løsning. Ellers skal du måske i en periode skifte til en anden form for strøelse/grus.

Bliv din egen pelsfrisør

Har du en hund, der har behov for hyppig trimning, kan det måske betale sig at tage et kursus, så du fremover kan gøre det selv.

Klip kloen

Få lært din hund at få klippet kløer uden for meget ballade, så kan du gøre det selv. Du undgår også at hunden får kloskader, og sparer derfor penge på dyrlægeregninger.

Aktivér familie og venner i ferien

Tal med familie og venner, hvis du har brug for at få passet dyr i en ferie. Og vær ude i god tid. Måske kan I prøve med et testbesøg? Hvis det falder heldigt ud, har du både sikret kæledyr og -passeren godt selskab under din ferie, og du sparer penge på dyrepension.

Sygeforsikring

Dyrlægebesøg er blevet dyrere, så det kan nu bedre end nogensinde betale sig at tegne en sygeforsikring på dit kæledyr. Det giver desuden stor tryghed i hverdagen at vide, at I ikke risikerer at måtte aflive dyret, fordi der ikke er råd til behandling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen blev foretaget i marts 2023 af Xtreme Insight på vegne af Agria Dyreforsikring. 810 hunde- og katteejere tog del i undersøgelsen.