Lyt til artiklen:

Små, smidige, fransk-producerede maskiner til skue

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Abonnementsartikel

Der bliver lidt for maskinentusiasterne, når man besøger Overby Export Consultings stand på dette års udgave af Roskilde Dyrskue. Her finder man forhandlerens udvalg af blandt andet minigravere, minilæssere, minidumpere og ATV'er.

Chargeur Plus, som er fransk-producerede minigravere, -læssere og -dumpere har en ifølge forhandleren overraskende stor kapacitet, er meget enkle i opbygningen, kan komme til på trange steder og kan transporteres på en almindelig håndværkertrailer. De er oplagte til den grønne sektor, håndværksmestre, landmænd og gør-det-selv folket. Og med en lav anskaffelsespris er de et stærkt alternativ til at leje maskinerne, skriver forhandleren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den udstillede Chargeur Plus minigraver er i en semi-professionel kvalitet. Den har en gravekapacitet på 1500 kilo og en gravedybde på 1,7 meter. Den er udstyret med en 14 hk motor og fås også i en eldrevet version, som kun er 72 centimeter i bredden og kan komme gennem almindelige døre.

Minilæsseren fra Chargeur Plus har en løftekapacitet på op til 200 kilo og en maksimal læssehøjde på to meter. Ligesom minigraveren kører den på robuste gummibælter og konstruktionen er meget enkel for at minimere vedligeholdelse.

Eco Charger e-atv - emissionsfri fornøjelse

Overby viser desuden sine eldrevne ATV'ere fra engelske Eco Charger frem på Roskilde Dyrskue - blandt andet topmodellen Pioneer med firehjulstræk, højt drejningsmoment, kraftig acceleration og seks batterier, som sikrer en lang og effektiv køretid på 4-6 timer.

Og så er den oplagt, hvis man bare vil bevæge sig lydløst rundt i terrænet. Med det lave støjniveau skræmmer den ikke dyrene, og derfor er den da også populær blandt jægere, og i den sydamerikanske jungle bruges den af politiet netop, fordi den er lydløs.

Eco Charger E-ATV er en miljøvenlig løsning, hvor man kan reducere CO2-udledningen til nul, hvis man lader med strøm fra vedvarende energi. De er meget driftssikre, og sammenlignet med konventionelle fire-hjulstrækkere er der mindre vedligehold, skriver forhandleren.