Lyt til artiklen:

Nyt mobilt hønsehus til produktion af græsæg

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Abonnementsartikel

Ved dyrskuerne i Aabenraa samt på Borgeby Fältdagar præsenterede Haugaarden i år en ny version af sine mobile hønsehuse til produktion af græsæg.

Der er tale om et mobilt hønsehus med plads til 150 æglæggere, det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det mobile hønsehus er den tredje model i rækken af mobile hønsehuse fra den sønderjyske virksomhed. Den nye model er mindre end de to øvrige, henholdsvis Model 600 og Model 300, og henvender sig til jordbrug med en gårdbutik eller anden lokal afsætning af produkter til restauranter eller butikker.

Det kan typisk være som et supplement til en eksisterende produktion og afsætning fra ejendommen, som kan medvirke til at der er varer på hylden året rundt.

Det mobile hønsehus til 150 høns er opbygget på en autotrailer, og derfor nem at flytte. Arealkravet er et veletableret græs/kløverareal på blot 0,3 hektar, hvorpå huset flyttes omkring efter behov. Græsset dækker 10 til 15 procent af hønsenes foderbehov og betyder, at æggeblommen får den karakteristiske kraftige gule farve.

Når det mobile hønsehus sættes i drift, hægtes redekasserne på den ene side og det overdækkede udeareal til den anden side. Batteridrevet automatik sørger for lys, adgang til redekasser og lukker henholdsvis åbner for hønsene aften og morgen.

En foderautomat sørger for adgang til de cirka 18 kilo foder i døgnet, mens en vandbeholder og drikkenipler sørger for vanding om natten. Et gødningsbånd i hele husets bredde holder huset rent og betyder, at den kraftfulde gødning nemt kan opsamles og anvendes hensigtsmæssigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det mobile hønsehus kan også ses på dette års Roskilde Dyrskue, der finder sted fra den 2. til den 4. juni.