Lyt til artiklen:

Elektrisk zero-emission maskiner præsenteres på Roskilde Dyrskue

00:00
Hastighed: ???x
02:57

Abonnementsartikel

Elektriske Zero-emission og støjsvage maskiner er noget af det mest efterspurgte i markedet. Og derfor er glæden stor hos Nellemann Machinery, der er på Roskilde Dyrskue for at præsenterer to helt nye 100 procent elektriske læssemaskiner fra Firstgreen Industries.

Der er tale om maskinerne Skid Steer Elise 900 og Skid Steer Mini Z.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Vi har fået importen i Danmark. Vi har været på udkig efter et mærke, der kan matche fremtidens efterspørgsel på el-maskiner, og vi mener, at vi med maskinerne fra Firstgreen har fundet noget, som andre ikke har - og som er i en særdeles høj kvalitet. Og ikke mindst har kapacitet til en fuld arbejdsdag på en opladning", lyder det fra Nellemann Machinery i en pressemeddelelse.

Batteri til en hel arbejdsdag

I første omgang drejer det sig om en mellemstor Skid Steer samt en mindre kompakt stand-behind maskine.

Den store Skid Steer, Elise 900, er opbygget som en el-maskine helt fra bunden. Maskinen har en lastekapacitet på 900 kilo med det lille batteri og 1.200 kg. med det store batteri.

Med sidstnævnte løsning har den kapacitet til at arbejde en hel arbejdsdag.

Kan fjernstyres

Elise 900 har features som for eksempel bakkamera, kørelys, blitzlys og 7-tommer monitorskærm. Den og kan betjenes både fra maskinen og via fjernstyring på op til 50 meters afstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Batteriet på skid steer'en kan skiftes ud forholdsvis simpelt på få minutter, hvilket kan være en god løsning, hvis maskinen for eksempel skal bruges på en arbejdsplads, hvor der arbejdes i to-holds skift.

Nelleman Machinery forventer, at maskinen vil være særdeles interessant for blandt andet kommuner og virksomheder, som allerede nu er i gang med at stramme op i kravene om nul-emission og støjniveau.

Begge maskiner har udtag til både hydraulik og el, hvis man for eksempel skal bruge kost eller et andet redskab.

Stort set al teknikken kommer fra Sauer Danfoss, og softwaren kan opdateres via wifi.

rich-media-3
Skid Steer Mini Z. Pressefoto.

Mini Z

Den lille kompakte maskine, Mini Z, er også bygget op som el-maskine helt fra bunden, og den er allerede blevet et stort hit på det amerikanske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mini Z kan bruges som stand-behind, men i de fleste tilfælde vil føreren nok i stedet benytte fjernbetjeningen.

Mini Z har ligeledes kapacitet til en hel arbejdsdag, og den kan være nyttig, hvis man skal arbejde inden døre eller for eksempel på opgaver med meget snæver passage, hvilket er intet problem for den blot 79 cm brede Mini Z.

Roskilde Dyrskue finder sted i dagene 2. juni - 4. juni..