Lyt til artiklen:

Skal hunden med på ferie eller ej: Her er rådene

00:00
Hastighed: ???x
04:13

Abonnementsartikel

Om hunden skal med på ferie eller ej indebærer planlægning i begge henseender, og i den forbindelse har Agria Dyreforsikring samlet en række informationer og råd til kæledyrsejerne.

- Har man muligheden, kan det være en god oplevelse for både hund og ejer at kunne tilbringe ferien sammen, siger Lotte Evers, der er hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig understreger hundeeksperten, at "det ofte kræver god planlægning og kan koste et par tusind kroner ekstra".

Med på ferie

En ny undersøgelse fra forsikringsselskabet viser, at fire ud af ti hundeejere overvejer at tage hunden med på sommerferie.

Er destinationen inden for EU's grænser, følger der en række krav, hvis hunden skal med på rejsen.

Husk kæledyrspasset

Se også:

Husk kæledyrspasset

Blandt andet skal hunden være id-mærket og have en gyldig rabiesvaccination for at få et EU-pas. Derudover er det vigtigt at kontrollere, at om der krav om ekstra vaccinationer, flåtbehandling, ormekur eller andet i de specifikke lande, hvor rejsen går hen.

Dertil kommer hundevenlig indkvartering, som også stiller krav til feriebudgettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Ikke alle hundeejere vælger at tage den firebenede med på ferie. Foto: Agria Dyreforsikring.

Derudover er transportformen heller ikke uden betydning.

Hunde kan - ligesom mennesker - blive køresyge, så overvej derfor, om hunden er tryg og glad på bilture, inden den kommer med på bilferien.

Andre transportformer som tog og færge, som kræver billetter, tillader ikke altid hunde. Tjek derfor om selskabet har en politik, inden billetterne bliver booket på forhånd.

Omvendt kan det andre steder være gratis at have sin hund med i toget - og på de lange togture kan det blive aftalt med personalet, at der er tid til at lufte hunden på perronen, når toget holder i længere tid end normalt. Sørg også for frisk vand regelmæssigt.

Vær i øvrigt opmærksom på, at det på nogle færger er påkrævet, at hunden skal opholde sig i et aflåst bur eller i en kennelafdeling under overfarten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke med på ferie

Undersøgelsen viser også, at seks ud af ti hundeejere vælger at tage på ferie uden den firbenede. Her anfører hver tredje, at hunden ikke er tryg ved at rejse, mens lidt flere end hver tiende mener, at det er for dyrt at tage hunden med.

I den forbindelse er der en række pasningsmuligheder udover hundepensionen.

Pas på dit kæledyr i sommervarmern

Se også:

Pas på dit kæledyr i sommervarmern

En af dem er en ansvarsbevidst ven eller familiemedlem, som i bedste fald kan flytte ind og overnatte i hjemmet, hvor hunden normalt opholder sig. På den måde bliver hundens rutiner og velkendte miljø bevaret.

rich-media-8
Søg efter en pasningsaftale i udvalgte Facebook-grupper. Foto: Agria Dyreforsikring.

Pasning andetsteds hos venner og familie stiller krav til omgivelser, der er hundevenlige. Blandt andet skal haven være sikret med en god indhegning, så hunden kan være udendørs uden risiko for at komme galt afsted.

Sådan undgår du at din hund eller kat bliver for tyk

Se også:

Sådan undgår du at din hund eller kat bliver for tyk

Tjek desuden hegnet for huller, og se efter om havelågen lukker tæt. Derudover bør hunden ikke være alene i passerens hus, det det ikke er sikkert, at den føler sig tryg ved at være alene et nyt sted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For det tredje kan gensidige pasningsaftaler med en anden familie, der har hund også være en idé. Det kunne være med nogle faste hundevenner, hvor hundene har det godt sammen. Alternativt er der Facebook-grupper, hvor det er muligt at søge efter pasningsaftaler.

En god ferie

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at hunden ikke må føle sig glemt, mens familien er ude at rejse. Derfor skal den være i godt selskab, fodres korrekt og få sine fysiske og mentale behov dækket gennem daglig aktivering.

Det er også vigtigt at passeren af hunden er opmærksom på hundens helbred - især i sommerens varme.

Kæledyr har også brug for bloddonorer

Se også:

Kæledyr har også brug for bloddonorer

Husk derfor rigeligt med væske til den firbenede for at undgå hedeslag og dehydrering, og sørg for skygge og at lufte hunden tidlig morgen og om aftenen for at undgå de varmeste tidspunkter på dagen.

Undersøgelsen er gennemført i marts i år af Xtreme Insight på vegne af Agria Dyreforsikring, hvor 814 hunde- og katteejere gav deres besvarelser.