Lyt til artiklen:

Forsikringsselskab sender advarsel

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

Tørken er begyndt at sætte sine tydelige spor, og i den forbindelse har omkring 100.000 privatkunder har modtaget en besked fra forsikringsselskabet Topdanmark.

Beskeden til selskabets kunder indeholder blandt andet syv råd, da erfaringer viser, at det kan være afgørende for at undgå brandfare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sker i håb om at forebygge alvorlige brandskader, skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Brug drikkevandet fornuftigt under tørken

Se også:

Brug drikkevandet fornuftigt under tørken

- Vi har desværre set, at ukrudtsbrændere den seneste tid har været årsag til flere brande i huse og skure. Derfor vil vi på det kraftigste opfordre kunder til ikke at bruge ukrudtsbrændere, når naturen er så knastør, som den er, siger skadedirektør i Topdanmark, Rasmus Ruby-Johansen, i pressemeddelelsen.

Landmænd: Anmeld tørkeskader

Forsikringsselskabet opfordrer blandt andet kunderne til at være opmærksom på lokale eller permanente forbud mod forbrænding eller brug af åben ild.

I den forbindelse gør forsikringsselskabet opmærksom på, at der blandt andet allerede er indført afbrændingsforbud på Bornholm, Samsø og Tunø.

Topdanmark har desuden - som følge af tørken - besluttet at række ud til selskabets landsbrugskunder, der har tegnet en såkaldt grødeforsikring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den dækker udbyttetab på blandt andet kron, græsser, roer, raps, kartofler og majs, og landmanden er dækket mod alt lige fra frost og skybrud til storm og tørke.

- Vi vurderer, at samtlige kunder med en afgrødeforsikring potentielt kan have en dækningsberettiget skade. Derfor opfordrer vi disse kunder til at anmelde skaden, såfremt de oplever udbyttetab på deres afgrøder som følge af tørke, siger Rasmus Ruby-Johansen.

- Så har vi anmeldelsen, og når landmanden har høstet sin afgrøde og opgjort udbyttet, så erstatter vi landmandens udbyttetab jævnfør vores forsikringsvilkår, siger han.